Акција ”Коверта”

Инспектор предат тужилаштву, откривамо на чему је ''пао''

Душко Бабић, урбанистичко-грађевински инспектор Одсјека за инспекцијске послове Града Бањалука, који је ухапшен због сумње да је примио мито, предат је у надлежност Републичког јавног тужилаштва Републике Српске.

Бабић је ухапшен у акцији ”Коверта” коју је спровела ПУ Бањалука. На терет му се ставља да је примио мито у износу од 5.000 КМ

Како сазнаје АТВ, Бабићу се на терет ставља да је тражио и примио мито од Бањалучанина који је Одсјеку за инспекцијске послове пријавио да се на његовом земљишту изводе недозвољени радови, тражећи њихову обуставу. 

Градски инспектор ухапшен због примања 5.000 КМ мита

Градски инспектор ухапшен због примања 5.000 КМ мита

”Човјек је у децембру 2023. године тражио обуставу радова на његовом земљишту, а Бабић му је потом тражио мито како би те недозвољене радове зауставио. У два наврата осумњиченом је исплатио мито у износу од 5.000 КМ”, наводи извор близак истрази.

Иако Бабић није ухапшен приликом примопредаје новца, незванично сазнајемо да су у склопу истраге изузети документи, као и видео записи који ће бити кориштени као доказ у кривичном поступку.

Након спровођења у тужилаштво Бабића ће у наредна 24 сата испитати дежурни тужилац који ће потом донијети одлуку о евентуалном приједлогу за притвор.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.