Akcija ”Koverta”

Inspektor predat tužilaštvu, otkrivamo na čemu je ''pao''

Duško Babić, urbanističko-građevinski inspektor Odsjeka za inspekcijske poslove Grada Banjaluka, koji je uhapšen zbog sumnje da je primio mito, predat je u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske.

Babić je uhapšen u akciji ”Koverta” koju je sprovela PU Banjaluka. Na teret mu se stavlja da je primio mito u iznosu od 5.000 KM

Kako saznaje ATV, Babiću se na teret stavlja da je tražio i primio mito od Banjalučanina koji je Odsjeku za inspekcijske poslove prijavio da se na njegovom zemljištu izvode nedozvoljeni radovi, tražeći njihovu obustavu. 

Gradski inspektor uhapšen zbog primanja 5.000 KM mita

Gradski inspektor uhapšen zbog primanja 5.000 KM mita

”Čovjek je u decembru 2023. godine tražio obustavu radova na njegovom zemljištu, a Babić mu je potom tražio mito kako bi te nedozvoljene radove zaustavio. U dva navrata osumnjičenom je isplatio mito u iznosu od 5.000 KM”, navodi izvor blizak istrazi.

Iako Babić nije uhapšen prilikom primopredaje novca, nezvanično saznajemo da su u sklopu istrage izuzeti dokumenti, kao i video zapisi koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Nakon sprovođenja u tužilaštvo Babića će u naredna 24 sata ispitati dežurni tužilac koji će potom donijeti odluku o eventualnom prijedlogu za pritvor.

Pratite nas i putem Vibera

  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Crna Guja (12+)

    ''Serija: Crna Guja (12+)