Крагујевац

Гинеколог пуштен на слободу: Тражио мито за порођај, пријављен за смрт пацијенткиње

  • Извор: Блиц
  • 11.08.2024. 21:34

М. Ђ, запослени у УКЦ Крагујевац ухапшен 14. јула због сумње да је тражио и примио мито како би извршио порођај царским резом, пуштен је да се брани са слободе, сазнаје Блиц.

Како наводе из Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, он је пуштен да се брани са слободе рјешењем надлежног суда јер су престали законски разлози за одређивање притвора, имајући у виду да су испитани сви свједоци и саслушани сви саокривљени због којих је притвор и одређен.

Подсјетимо, М.Ђ. (58) је здравствени радник у УКЦ Крагујевац, а припадници МУП су му лисице на руке ставили 14. јула због постојања сумње да је извршио кривично дјело - примање мита. Осим њега, ухапшен је М. Ђ. (31), супруг породиље, који се сумњичи да је извршио кривично дјело - давање мита.

Бабица и гинеколог ослобођени оптужбе за пад бебе у Фочи!

Бабица и гинеколог ослобођени оптужбе за пад бебе у Фочи!

Момчило је, како се сумња, током дежурства тражио и добио мито од М. Ђ. и то како би извршио порођај царским резом.

"М. Ђ. је саслушан у својству осумњиченог 15. јула и искористио је своје законско право да се брани ћутањем. Након тога му је одређен притвор у трајању до 30 дана, рјешењем Вишег суда у Краљеву, Посебног одјељења за сузбијање корупције због постојања особитих околности које указују да ће осумњичени боравком на слободи ометати поступак утицајем на свједоке", наводе из Посебног одјељења за сузбијање корупције ВЈТ у Краљеву.

Кривична пријава због смрти жене

Како је Блиц писао, против М. Ђ. и његове колегинице је поднијета кривична пријава због сумње да су одговорни за смрт жене. Кривичну пријаву су поднијела тројица мушкараца из Крагујевца, а М.Ђ. се кривичном пријавом терети за тешко дјело против здравља људи у вези кривичног дјела - несавјесно пружање љекарске помоћи.

Доктор питао

Доктор питао "небинарну" особу: Да ли вама треба гинеколог или уролог?


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: