Kragujevac

Ginekolog pušten na slobodu: Tražio mito za porođaj, prijavljen za smrt pacijentkinje

  • Izvor: Blic
  • 11.08.2024. 21:34

M. Đ, zaposleni u UKC Kragujevac uhapšen 14. jula zbog sumnje da je tražio i primio mito kako bi izvršio porođaj carskim rezom, pušten je da se brani sa slobode, saznaje Blic.

Kako navode iz Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, on je pušten da se brani sa slobode rješenjem nadležnog suda jer su prestali zakonski razlozi za određivanje pritvora, imajući u vidu da su ispitani svi svjedoci i saslušani svi saokrivljeni zbog kojih je pritvor i određen.

Podsjetimo, M.Đ. (58) je zdravstveni radnik u UKC Kragujevac, a pripadnici MUP su mu lisice na ruke stavili 14. jula zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično djelo - primanje mita. Osim njega, uhapšen je M. Đ. (31), suprug porodilje, koji se sumnjiči da je izvršio krivično djelo - davanje mita.

Babica i ginekolog oslobođeni optužbe za pad bebe u Foči!

Babica i ginekolog oslobođeni optužbe za pad bebe u Foči!

Momčilo je, kako se sumnja, tokom dežurstva tražio i dobio mito od M. Đ. i to kako bi izvršio porođaj carskim rezom.

"M. Đ. je saslušan u svojstvu osumnjičenog 15. jula i iskoristio je svoje zakonsko pravo da se brani ćutanjem. Nakon toga mu je određen pritvor u trajanju do 30 dana, rješenjem Višeg suda u Kraljevu, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati postupak uticajem na svjedoke", navode iz Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije VJT u Kraljevu.

Krivična prijava zbog smrti žene

Kako je Blic pisao, protiv M. Đ. i njegove koleginice je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da su odgovorni za smrt žene. Krivičnu prijavu su podnijela trojica muškaraca iz Kragujevca, a M.Đ. se krivičnom prijavom tereti za teško djelo protiv zdravlja ljudi u vezi krivičnog djela - nesavjesno pružanje ljekarske pomoći.

Doktor pitao

Doktor pitao "nebinarnu" osobu: Da li vama treba ginekolog ili urolog?


Pratite nas i putem Vibera

  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 09:00 Serija: Istine i laži (12+)

    'Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Krvavo cvijeće (R) (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.