Дјечија порнографија

Европол се огласио о акцији ”Мозаик 2023”

О акцији ”Мозаик 2023” огласила се и Европска полиција (ЕВРОПОЛ), наводећи да је током операције идентификовано 39 осумњичених за искориштавање дјеце за порнографију у осам земаља, те да је пружена заштита двјема жртвама.

Како је саопштено, акцију је предводила полиција Словеније, а циљ операције је хапшење починилаца који користе онлајн форуме и апликације за размјену порука како би дијелили и дистрибуисали материјале о сексуалном злостављању дјеце. У оквиру ове акције МУП Републике Српске је ухапсио четири особе.

Познат идентитет ухапшених због дјечије порнографије

Познат идентитет ухапшених због дјечије порнографије

”Операција је трајала од 6. до 17. новембра. Извршена је 41 рација у осам земаља, а три осумњичена су већ ухапшена или оптужена за злочине у вези са дистрибуцијом слика злостављане дјеце. Током акције одузето је више од 200 предмета који садрже фотографије и видео снимке сексуалног злостављања дјеце, укључујући рачуна, компјутерске сервере и меморијске картице”, саопштио је Европол.

Улога Европске полиција било је омогућавање размјене информација између свих земаља укључених у акцију.

У Европолу подсјећају да су покренули превентивну кампању ”Реци не!” (Say no!), која је стављена на располагање свим земљама у региону Западног Балкана.

Родитељи опрез: Ухапшене четири особе због дјечје порнографије

Родитељи опрез: Ухапшене четири особе због дјечје порнографије

Кампања укључује 10-минутни видео који приказује двоје тинејџера, дјечака и дјевојчицу, како их криминална организација искориштава на мрежи за финансијску добит, односно појединачни сексуални преступник на интернету који тражи додатни сексуални материјал.

Видео садржи савјете о томе како се такви злочини могу пријавити полицији и како уопште избјећи да постанете жртва, а можете га погледати у наставку.

Пратите нас и путем Вибера

 • 19:55 Временска прогноза

  Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

 • 20:00 Емисија: Бинго

  Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

 • 20:30 Револуција 1917

  'Револуција 1917

 • 21:00 Емисија: Ћирилица

  Ауторска емисија Миломира Марића.

 • 23:20 Муззик топ 20

  Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

 • 00:30 Ноћни програм

  Ноћни програм