Београд

Душку Шарићу укинут кућни притвор: Мора на операцију срца у Њемачку

  • Извор: Курир
  • 15.07.2024. 13:04

Душку Шарићу, ком се суди због сумње да је био припадник криминалне групе његовог рођеног брата Дарка Шарића, вијеће Специјалног суда у Београду укинуло је данас кућни притвор, потврдио је за Курир његов бранилац адвоката Далибор Катанчевић.

Суд је Душку Шарићу одредио мјеру забране напуштања боравишта, односно територије Београда.

Адвокат Далибор Катанчевић претходно је предложио суду да му укине кућни притвор, наводећи да му се здравствено стање погоршало и да би требало да иде на операцију срца у Њемачку до септембра.

Кум Дарка Шарића се убио приликом хапшења

Кум Дарка Шарића се убио приликом хапшења

Навео је да је Душко Шарић у петак кренуо на рочиште у поступку за трајно одузимање имовине и да му је позлило, а судском вијећу је доставио и медицинску документацију.

- Морам да оперишем срчани зализак, та операција се ради у Њемачкој, гдје би прво требало да одем на преглед а потом закажем операцију - рекао је Душко Шарић.

Укидање мјере напуштања боравишта за оптужене Данила Стојановића и Милутина Радовановића предложио је адвокат Вељко Делибашић и је суд прихватио приједлог браниоца и укинуо им ту мјеру.

Подсјетимо, према наводима оптужнице криминална група на чијем је челу био Дарко Шарић планирала је дискредитацију и убиство свједока сарадника у другом предмету, Небојше Јоксовића.

У судници су прије одлуке у укидању притвора приказане пресретнуте поруке са Скај апликације, за које тужилаштво тврди да су их размјењивали оптужени међу којима и Дарко Шарић који је у то вријеме био у притвору у згради Специјалног суда.

- У 7 идемо у Азуро на вечеру, овој малој је рођендан - наводи се у једној од порука за коју тужилаштво тврди да је послата са ПИН-а који је користио Шарић, а у другој:

- Драга сад су ми јавили за мужа. Пратили су те до Будве - наводи се у порукама које су послате на тај број.

За ријеч се јавио Шарићев бранилац, адвокат Марко Јанковић који је навео да Шарић никако није могао да размјењује поруке како тврди тужилаштво и да буде у Арзуру на рођендану.

- Не може да буде Шарић, јер је он у то вријеме био у притвору. Њега су могли да прате само од собе до кантине - рекао је адвокат Марко Јанковић.

Наставак суђења заказан је за 18. септембар.

(Курир)

Пратите нас и путем Вибера