Beograd

Dušku Šariću ukinut kućni pritvor: Mora na operaciju srca u Njemačku

  • Izvor: Kurir
  • 15.07.2024. 13:04

Dušku Šariću, kom se sudi zbog sumnje da je bio pripadnik kriminalne grupe njegovog rođenog brata Darka Šarića, vijeće Specijalnog suda u Beogradu ukinulo je danas kućni pritvor, potvrdio je za Kurir njegov branilac advokata Dalibor Katančević.

Sud je Dušku Šariću odredio mjeru zabrane napuštanja boravišta, odnosno teritorije Beograda.

Advokat Dalibor Katančević prethodno je predložio sudu da mu ukine kućni pritvor, navodeći da mu se zdravstveno stanje pogoršalo i da bi trebalo da ide na operaciju srca u Njemačku do septembra.

Kum Darka Šarića se ubio prilikom hapšenja

Kum Darka Šarića se ubio prilikom hapšenja

Naveo je da je Duško Šarić u petak krenuo na ročište u postupku za trajno oduzimanje imovine i da mu je pozlilo, a sudskom vijeću je dostavio i medicinsku dokumentaciju.

- Moram da operišem srčani zalizak, ta operacija se radi u Njemačkoj, gdje bi prvo trebalo da odem na pregled a potom zakažem operaciju - rekao je Duško Šarić.

Ukidanje mjere napuštanja boravišta za optužene Danila Stojanovića i Milutina Radovanovića predložio je advokat Veljko Delibašić i je sud prihvatio prijedlog branioca i ukinuo im tu mjeru.

Podsjetimo, prema navodima optužnice kriminalna grupa na čijem je čelu bio Darko Šarić planirala je diskreditaciju i ubistvo svjedoka saradnika u drugom predmetu, Nebojše Joksovića.

U sudnici su prije odluke u ukidanju pritvora prikazane presretnute poruke sa Skaj aplikacije, za koje tužilaštvo tvrdi da su ih razmjenjivali optuženi među kojima i Darko Šarić koji je u to vrijeme bio u pritvoru u zgradi Specijalnog suda.

- U 7 idemo u Azuro na večeru, ovoj maloj je rođendan - navodi se u jednoj od poruka za koju tužilaštvo tvrdi da je poslata sa PIN-a koji je koristio Šarić, a u drugoj:

- Draga sad su mi javili za muža. Pratili su te do Budve - navodi se u porukama koje su poslate na taj broj.

Za riječ se javio Šarićev branilac, advokat Marko Janković koji je naveo da Šarić nikako nije mogao da razmjenjuje poruke kako tvrdi tužilaštvo i da bude u Arzuru na rođendanu.

- Ne može da bude Šarić, jer je on u to vrijeme bio u pritvoru. Njega su mogli da prate samo od sobe do kantine - rekao je advokat Marko Janković.

Nastavak suđenja zakazan je za 18. septembar.

(Kurir)

Pratite nas i putem Vibera