Основи суд Бањалука

Дукић пуштен из притвора, инспектору не смије прилазити на 200 метара

Основни суд у Бањалуци пустио је из притвора Петра Дукића (44) званог Питер из Бањалуке осумњиченог за насилничко понашање, односно да је шаком у главу ударио полицијског инспектора Д.Р. у Лакташима, сазнаје АТВ.

Дукић је пуштен на слободу након што је вијеће Основног суда у Бањалуци дјелимично уважило жалбу одбране, те преиначило рјешење судије за претходни поступак.

Умјесто притвора Дукићу је изречена мјера забране састајања са оштећеним инспектором, а забрањено му је и приближавање инспектору на удаљеност од 200 метара. У случај да прекрши изречене мјере осумњиченом се може одредити притвор, а контролу мјера вршиће полиција.

У образложењу одлуке вијеће Основног суда, између осталог, наводи да је одбрана указала да рјешење о притвору није засновано на одредбама закона, јер за квалификацију дјела које је Дукићу стављено на терет потребно проузроковање значајнијег угрожавања спокојства грађана или теже нарушавање јавног реда или мира, наводећи да се у конкретном случају то није догодило. У прилог томе одбрана је суду доставила и фотографије унутрашњости кафића у којем се напад догодио.

Дукић притворен због напада на инспектора

Дукић притворен због напада на инспектора

Цијели случај одиграо се 8. августа око 15 часова у Јакуповцима код Лакташа.

”Осумњичени је у угостититељском објекту уочио полицијског службеника ПУ Бањалука Д.Р., који му је исти дан покушао уручити позив за саслушање, које је осумњичени одбио да прими. Након тога је угрозио спокојство грађана, реметио јавни ред и мир, те оштећеном Д.Р. шаком задао тјелесну повреду у предјелу лица”, саопштило је раније Окружно јавно тужилаштва у Бањалуци.

Петар Дукић ухапшен због напада на полицијског инспектора!

Петар Дукић ухапшен због напада на полицијског инспектора!

Подјсетимо, Дукић је добро познат истражним органима и пред Судом БиХ му је у току суђење по отужници да је био један од организатора криминалне групе која је из Албаније, преко БиХ, прокријумчарила око три тоне марихуане у земље Европске уније у периоду од 2019. до 2021. године. Група је ухапшена у акцији ”Транспортер” када је полиција у Дукићевом комбију ”Ивеко” пронашла и заплијенила 316 килограма марихуане. Тужилаштво БиХ на терет му ставља и прање новца у износу од око 3,6 милиона марака. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.