Osnovi sud Banjaluka

Dukić pušten iz pritvora, inspektoru ne smije prilaziti na 200 metara

Osnovni sud u Banjaluci pustio je iz pritvora Petra Dukića (44) zvanog Piter iz Banjaluke osumnjičenog za nasilničko ponašanje, odnosno da je šakom u glavu udario policijskog inspektora D.R. u Laktašima, saznaje ATV.

Dukić je pušten na slobodu nakon što je vijeće Osnovnog suda u Banjaluci djelimično uvažilo žalbu odbrane, te preinačilo rješenje sudije za prethodni postupak.

Umjesto pritvora Dukiću je izrečena mjera zabrane sastajanja sa oštećenim inspektorom, a zabranjeno mu je i približavanje inspektoru na udaljenost od 200 metara. U slučaj da prekrši izrečene mjere osumnjičenom se može odrediti pritvor, a kontrolu mjera vršiće policija.

U obrazloženju odluke vijeće Osnovnog suda, između ostalog, navodi da je odbrana ukazala da rješenje o pritvoru nije zasnovano na odredbama zakona, jer za kvalifikaciju djela koje je Dukiću stavljeno na teret potrebno prouzrokovanje značajnijeg ugrožavanja spokojstva građana ili teže narušavanje javnog reda ili mira, navodeći da se u konkretnom slučaju to nije dogodilo. U prilog tome odbrana je sudu dostavila i fotografije unutrašnjosti kafića u kojem se napad dogodio.

Dukić pritvoren zbog napada na inspektora

Dukić pritvoren zbog napada na inspektora

Cijeli slučaj odigrao se 8. avgusta oko 15 časova u Jakupovcima kod Laktaša.

”Osumnjičeni je u ugostititeljskom objektu uočio policijskog službenika PU Banjaluka D.R., koji mu je isti dan pokušao uručiti poziv za saslušanje, koje je osumnjičeni odbio da primi. Nakon toga je ugrozio spokojstvo građana, remetio javni red i mir, te oštećenom D.R. šakom zadao tjelesnu povredu u predjelu lica”, saopštilo je ranije Okružno javno tužilaštva u Banjaluci.

Petar Dukić uhapšen zbog napada na policijskog inspektora!

Petar Dukić uhapšen zbog napada na policijskog inspektora!

Podjsetimo, Dukić je dobro poznat istražnim organima i pred Sudom BiH mu je u toku suđenje po otužnici da je bio jedan od organizatora kriminalne grupe koja je iz Albanije, preko BiH, prokrijumčarila oko tri tone marihuane u zemlje Еvropske unije u periodu od 2019. do 2021. godine. Grupa je uhapšena u akciji ”Transporter” kada je policija u Dukićevom kombiju ”Iveko” pronašla i zaplijenila 316 kilograma marihuane. Tužilaštvo BiH na teret mu stavlja i pranje novca u iznosu od oko 3,6 miliona maraka. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Revolucija 1917 (R)

    ''Revolucija 1917 (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.