Превезен у болницу

Драма за 1. мај: Случајно упуцао пријатеља (18), у пушку ставио ''слијепи метак''

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 02.05.2024. 10:41

"Проучавање" пушке на простору бивше касарне у Шишану умало је завршило кобно кад је дошло до рањавања 18-годишњег младића који је с тешким повредама завршио у пулској болници.

Инцидент се догодио јуче, око 8 сати, када је његов 23-годишњи пријатељ неопрезно руковао пушком у коју је ставио један маневарски тзв. слијепи метак. Притом, кажу из ПУ истарске која је обавила увиђај и истрагу, није претходно провјерио цијев пушке како би се увјерио има ли друге муниције унутра или њених остатака.

Језива трагедија: Возило слетјело са пута и испревртало се, возач остао на мјесту мртав

Језива трагедија: Возило слетјело са пута и испревртало се, возач остао на мјесту мртав

Пушку је затим 23-годишњак усмјерио према шатору у којем се налазио 18-годишњак и испалио метак.

У том тренутку је из цијеви избачена и капица разрађене муниције која је раније коришћена у поменутој пушци, која је, додају из полиције, остала заглављена у цијеви и погодила 18-годишњака.

Ватрогасци све чешће извлаче змије из аутомобила

Ватрогасци све чешће извлаче змије из аутомобила

На мјесту догађаја је настала паника. Врло брзо стигла је Хитна помоћ која је рањеног младића превезла у пулску болницу. Дежурни љекари су утврдили да је теже повријеђен, због чега је и хоспитализован, а 23-годишњак је Празник рада провео у полицијској станици гдје је и преноћио.

На крају је против њега подигнута кривична пријава и терети се за довођење у опасност живота и имовине опште опасном радњом, а идуће на потезу је тужилаштво које ће га данас испитати и одлучити хоће ли га пустити уз мјере опреза или за њега тражити притвор до 30 дана, пише Јутарњи.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: