Prevezen u bolnicu

Drama za 1. maj: Slučajno upucao prijatelja (18), u pušku stavio ''slijepi metak''

  • Izvor: Jutarnji.hr
  • 02.05.2024. 10:41

"Proučavanje" puške na prostoru bivše kasarne u Šišanu umalo je završilo kobno kad je došlo do ranjavanja 18-godišnjeg mladića koji je s teškim povredama završio u pulskoj bolnici.

Incident se dogodio juče, oko 8 sati, kada je njegov 23-godišnji prijatelj neoprezno rukovao puškom u koju je stavio jedan manevarski tzv. slijepi metak. Pritom, kažu iz PU istarske koja je obavila uviđaj i istragu, nije prethodno provjerio cijev puške kako bi se uvjerio ima li druge municije unutra ili njenih ostataka.

Jeziva tragedija: Vozilo sletjelo sa puta i isprevrtalo se, vozač ostao na mjestu mrtav

Jeziva tragedija: Vozilo sletjelo sa puta i isprevrtalo se, vozač ostao na mjestu mrtav

Pušku je zatim 23-godišnjak usmjerio prema šatoru u kojem se nalazio 18-godišnjak i ispalio metak.

U tom trenutku je iz cijevi izbačena i kapica razrađene municije koja je ranije korišćena u pomenutoj pušci, koja je, dodaju iz policije, ostala zaglavljena u cijevi i pogodila 18-godišnjaka.

Vatrogasci sve češće izvlače zmije iz automobila

Vatrogasci sve češće izvlače zmije iz automobila

Na mjestu događaja je nastala panika. Vrlo brzo stigla je Hitna pomoć koja je ranjenog mladića prevezla u pulsku bolnicu. Dežurni ljekari su utvrdili da je teže povrijeđen, zbog čega je i hospitalizovan, a 23-godišnjak je Praznik rada proveo u policijskoj stanici gdje je i prenoćio.

Na kraju je protiv njega podignuta krivična prijava i tereti se za dovođenje u opasnost života i imovine opšte opasnom radnjom, a iduće na potezu je tužilaštvo koje će ga danas ispitati i odlučiti hoće li ga pustiti uz mjere opreza ili za njega tražiti pritvor do 30 dana, piše Jutarnji.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: