Masakr u Beogradu

Dr Stijačić: "Znao sam da je dijete mrtvo, ali nisam smio da joj kažem"

  • Извор: Б92
  • 04.05.2023. 19:57

Dan poslije velike tragedije u OŠ "Vladislav Ribnikar", časovi u ostalim školama počeli su minutom ćutanja.

Policajci i članovi ekipa Hitne pomoći koji su juče bili na licu mjesta kažu da nikad nisu doživjeli ništa tako potresno.

Minutom ćutanja je danas počeo prvi čas u školama u Srbiji. Minutom ćutanja za vršnjake, drugare, saborce u klupama. Nekog su danas ispratili roditelji do škole, a bilo je i onih koji nisu pustili djecu u školu. Biljana Božić, razredni starješina u Osnovnoj školi "France Prešern", održala je jutros čas odjeljenskog starješine. Bilo je suza.

Forenzičar za ATV o rukopisu ubice iz Beograda: Da li je djelovao sam?

Forenzičar za ATV o rukopisu ubice iz Beograda: Da li je djelovao sam?

"Bili su tihi, nije bilo potrebe da ih opominjem kao što to obično biva na času odjeljenskog starješine. Ono što sam mogla da primijetim jeste da su bili uplašeni, zbunjeni, pričali su dosta oni, ja sam jako malo pričala. Pitanje na kojem su potencirali jeste da li će dječak biti kažnjen. Pravi odgovor na to pitanje nisam imala", navodi Božićeva.

Doktor Aleksandar Stijačić iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć prvi je ušao u školu, u učionicu u kojoj se sve dogodilo.

"I kad smo ušli unutra, to je bilo nešto što ja do sada nisam vidio, a znate, ja 30 godina radim ovde i svakaka sam ubistva, nesreće video, ali ovo je nešto što ostavlja utisak, ne samo kod mene nego kod svih koji su došli“, navodi dr Stijačić.

Dr Stefanović: Za ovo se ne pripremate ni na fakultetu

Dr Ivana Stefanović iz Zavoda za hitnu i medicinsku pomoć navodi da se za situaciju koju je ekipa ljekara zatekla na mjestu pucnjave ne priprema na fakultetu.

"Sve ekipe su ostale do kraja do kada je trebalo, a onda kada smo se vratili neko se i slomio jer to je zaista stres koji za koji se ne pripremate ni na fakultetu“, dodaje Stefanovićeva.

"Znao sam da je dijete mrtvo, ali nisam smio da joj kažem"

Doktor Aleksandar Stijačić iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć navodi da mu je u Hitnoj prišla prijateljica i pitala da li je vidio njeno dijete u školi. Kako kaže, njeno dijete je bilo među stradalima ali on nije imao snage da joj to kaže.

"Jedna prijateljica mi je prišla, čije dijete je bilo unutra, znam i dijete i nju. Ja sam znao da je dijete mrtvo, nisam smio da joj kažem, reko - idi u školsko dvorište i vidi šta se dešava. Nisam smio da joj kažem, žena bi umrla“, objašnjava Stijačić.

Potresne fotografije: Otac, srpski odbojkaški trener, lijepi na školu smrtovnicu kćeri

Potresne fotografije: Otac, srpski odbojkaški trener, lijepi na školu smrtovnicu kćeri

Začuđujuće smo dobro, kažu nam i najveći profesionalci, koji su se juče na licu mjesta borili sa razmjerama katastrofe. Kako smo svi mi ostali dan poslije najbolje pokazuju slike ispred škole "Vladislav Ribnikar".

Тагови:
  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Серија: 1994 (16+)

    ''Серија: 1994 (16+)

  • 23:50 Ноћни програм

    Ноћни програм