"Напад на жандарма- чин појединца"

Дачић открио како комуницирају вехабије: Ово је најјезивија пресретнута порука

  • 15.07.2024. 14:23

Потпредсједник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је данас да иза терористичког напада у коме је припадник Жандармерије Милош Јевремовић тешко повријеђен испред амбасаде Израела у Београду, не стоји нека шира организација, да је то чин појединца, који идеолошки припада групацији вехабија.

П„Није утврђено да стоји нека шира организација у припреми овог терористичког акта. По самом слиједу догађаја био је индивидуални чин, нападач није имао помагаче, али у идеолошком смислу он припада групацији вехабија, којих има на доста страна“, казао је министар Дачић новинарима након церемоније уручења Ордена заслуга за одбрану и безбједност првог степена који је припаднику Жандармерије Милошу Јевремовићу уручио предсједник Србије Александар Вучић.

''Каже, аутобус га води у џенет'': Дачић открио шта је жена вехабије испричала у полицији!

''Каже, аутобус га води у џенет'': Дачић открио шта је жена вехабије испричала у полицији!

Министар Дачић је указао да припадници вехабијског покрета доста комуницирају путем друштвених мрежа преко којих је један од вођа вехабија који је у бјекству на Косову и Метохији поручио да ће се „Алах осветити најмилијима“, оних припадника Министарства унутрашњих послова који су учествовали у хапшењима.

Припадници вехабијског покрета, како је истакао, представљају пријетњу и то највише за Бошњаке, муслимане, који се не слажу са њиховим увјерењима.

Отац екстремисте из Младеновца: Нека га вехабије сахране

Отац екстремисте из Младеновца: Нека га вехабије сахране

„Ми ћемо наставити са њиховим праћењем. Важно је да и даље постоји степен надзора над активностима припадника вехабијског покрета. Безбједносно- информативна агенција, чија је то примарна надлежност, заједно са Министарством унутрашњих послова и другим безбједносним службама тиме ће наставити да се бави у наредном периоду“, поручио је министар Дачић.

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем Вибера