"Napad na žandarma- čin pojedinca"

Dačić otkrio kako komuniciraju vehabije: Ovo je najjezivija presretnuta poruka

  • 15.07.2024. 14:23

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da iza terorističkog napada u kome je pripadnik Žandarmerije Miloš Jevremović teško povrijeđen ispred ambasade Izraela u Beogradu, ne stoji neka šira organizacija, da je to čin pojedinca, koji ideološki pripada grupaciji vehabija.

P„Nije utvrđeno da stoji neka šira organizacija u pripremi ovog terorističkog akta. Po samom slijedu događaja bio je individualni čin, napadač nije imao pomagače, ali u ideološkom smislu on pripada grupaciji vehabija, kojih ima na dosta strana“, kazao je ministar Dačić novinarima nakon ceremonije uručenja Ordena zasluga za odbranu i bezbjednost prvog stepena koji je pripadniku Žandarmerije Milošu Jevremoviću uručio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

''Kaže, autobus ga vodi u dženet'': Dačić otkrio šta je žena vehabije ispričala u policiji!

''Kaže, autobus ga vodi u dženet'': Dačić otkrio šta je žena vehabije ispričala u policiji!

Ministar Dačić je ukazao da pripadnici vehabijskog pokreta dosta komuniciraju putem društvenih mreža preko kojih je jedan od vođa vehabija koji je u bjekstvu na Kosovu i Metohiji poručio da će se „Alah osvetiti najmilijima“, onih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova koji su učestvovali u hapšenjima.

Pripadnici vehabijskog pokreta, kako je istakao, predstavljaju prijetnju i to najviše za Bošnjake, muslimane, koji se ne slažu sa njihovim uvjerenjima.

Otac ekstremiste iz Mladenovca: Neka ga vehabije sahrane

Otac ekstremiste iz Mladenovca: Neka ga vehabije sahrane

„Mi ćemo nastaviti sa njihovim praćenjem. Važno je da i dalje postoji stepen nadzora nad aktivnostima pripadnika vehabijskog pokreta. Bezbjednosno- informativna agencija, čija je to primarna nadležnost, zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i drugim bezbjednosnim službama time će nastaviti da se bavi u narednom periodu“, poručio je ministar Dačić.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem Vibera