Погинуле двије особе

Цетиње: Бомба била постављена на дрвету

  • Извор: Агенције
  • 20.06.2024. 16:58

Експлозивна направа која је јутрос активирана на Цетињу, када су страдале двије, а повријеђене три особе, била је постављена на дрвету - а активирана је даљинским управљачем.

Направа је активирана у 9.10 часова, а у експлозији су страдали Петар Калуђеровић и Драган Рогановић.

Три повријеђене особе су на лијечењу у Клиничком центру Црне Горе, а доктор цетињске болнице Предраг Милошевић рекао је да је један пацијент тешко повријеђен и да му се још боре за живот, док су два у стабилном стању.

Рекао је и да су једном пацијенту од експлозије повријеђени врат, ноге и абдомен, али су успјели да му зауставе крварење, те да је у стабилном стању превезен у КЦ у Подгорицу.

Детаљи експлозије у Цетињу: Осим шкаљараца повријеђена и пролазница

Детаљи експлозије у Цетињу: Осим шкаљараца повријеђена и пролазница

Друга пацијенткиња је, према његовим ријечима, жена стара око 60 година, која се случајно ту нашла и коју је погодио шрапнел у главу и рамена. Она је упућена у Подгорици, на даља испитивања, рекао је Милошевић.

Трећи повријеђени је мушкарац са тешким повредама у операционој сали му се боре за живот.

- Он је у Клиничком центру Црне Горе, има тешке повреде обје ноге - рекао је Милошевић.

Пацијенти, како је додао, сви имају од 25 до 30 година.

Портал ЦдМ преноси да се током увиђаја дошло до претпоставки да је експлозивна направа активирана кад су Калуђеровић и Рогановић улазили у ауто, као и да су од детонације попуцала стакла на згради Спортског центра и да је на мјесту експлозије откинуто дрво.

По оперативним полицијским подацима, Калуђеровић, Рогановић и двојица повређених припадници су шкаљарског клана и од раније су познати полицији.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: