Бурек, сирница, зељаница – ови мириси традиционалних пита неодољиво привлаче људе у бурегџинице широм БиХ.
Међутим, док ови локални драгуљи хране и даље имају своје мјесто у срцима многих, власници бурегџиница суочавају се с низом изазова у савременом пословном окружењу.
Са једне стране, бурегџинице су незаобилазно одредиште за оне који траже укусну, аутентичну храну и уживају у традиционалној атмосфери. Међутим, са друге стране, растући трошкови састојака, радне снаге и режија пословног простора чине пословање све изазовнијим.
На примјер, цијене састојака за припрему пита у бурегџиницама све су више у порасту. Килограм зељанице кошта око 16 марака, док је исто толико потребно издвојити за сирницу.
Сјецкани бурек се продаје по цијени од око 20 КМ, док је пилећи бурек нешто повољнији, око 14 КМ. Масланица и тиквеница су такође у опсегу од око 12 КМ, пише портал "072".