Корисно

Једини рецепт за бурек који вам треба: Тајна најхрскавије коре је у једном необичном састојку

  • Извор: Крстарица
  • 09.08.2025. 17:18

Да ли сте спремни да откријете бурек који је дигао цијели интернет на ноге? Заборавите на све досадашње рецепте: уз овај трик ваше коре ће бити тање од папира, а хрскавост је загарантована.

Тајна савршено хрскавог тијеста

Све је у необичном састојку у тијесту - водки. Двије кашике чистог алкохола помијешане са јогуртом чине тијесто еластичнијим и хрскавијим, а алкохол испарава током печења и не оставља никакав мирис.

Списак састојака

500 г меког пшеничног брашна

1 кашичица соли

1 кашичица шећера

7 г сувог квасца

200 мл топле воде

50 мл јогурта

2 кашике водке

3 кашичице уља + још за премаз

300 г мљевеног меса (или 250 г ситног сира и 200 г кајмака за варијанту са сиром)

Припрема

У великој посуди помијешајте брашно, со, шећер и квасац.

Додајте топлу воду, јогурт, водку и уље па мијесите 10-12 минута док тијесто не постане глатко и еластично.

Покријте крпом и оставите на топлом мјесту 30 минута да нарасте.

Хрвати продају цијело село: Квадрат за мање од 8 КМ

Хрвати продају цијело село: Квадрат за мање од 8 КМ

Подијелите тијесто на 4 једнаке кугле, разваљајте их што тање можете и премажите уљем.

Распоредите фил (месо или сир и кајмак), увијте сваку кору у ролну и потом их спојите у круг или плетеницу на плеху.

Печење и завршни детаљи

Загријте рерну на 220  и пеците бурек 25-30 минута док не добије златно-смеђу боју. За додатну сочност помијешајте 2 кашике јогурта са ситно исјецканим бијелим луком и прелијте печени бурек непосредно пред сервирање.

Лукашенко објавио вијести које нико није очекивао

Лукашенко објавио вијести које нико није очекивао

Сви који пробају ваш бурек ће остати без текста када осјете хрскаву, танку кору и сочан фил.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: