Велика акција полиције

Бомбоница поново ухапшен

  • Извор: Курир
  • 14.12.2023. 15:29

У великој акцији припадника Министарства унутрашњих послова у сарадњи са Посебним одјељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду ухапшено је 18 особа међу којима је, како пише "Курир" сазнаје, Милан Димитријевић (36), звани Бомбоница.

Бомбоница је, подсјетимо, познат од раније пошто је био хапшен и 2012. и то због трговине дрогом.

Подсјетимо, МУП је данас саопштио да се криминална група сумњичи за прање новца са С. Д. (33) којој је на терет стављено и кривично дјело превара у обављање привредне дјелатности.

"Сумња се да је С. Д, као запослена у једној књиговодственој агенцији из Београда, у периоду од 4. јануара до 25. новембра ове године, креирала налоге за електронско плаћање, и приказивањем лажних чињеница, довела у заблуду запослене у више привредних друштава из Београда да су платили добављаче, пореске обавезе и обавезе за друге јавне приходе, док су оштећени тај новац, заправо, уплаћивали на њене личне и рачуне осталих осумњичених", наводи се у саопштењу МУП-а.

Она је, како се сумња, на тај начин за себе и друге прибавила противправну имовинску корист у износу од 304.479.479 динара.


Путин разговарао са својим

Путин разговарао са својим "двојником"

Сви осумњичени су потом, како се сумња, тај новац користили за личне потребе, иако су знали да потиче из криминалне дјелатности.

Иначе, када је био приведен 2012. Димитријевић се сумњичио да је предводио групу дилера из Младеновца. Они су се теретили су дрогу продавали на више од 50 локација и то углавном малољетницима.

Полиција је сумњала да су дрогу продавали у близини школа, домова здравља, кафића, дискотека, трафика, а да су пакетиће дроге доносили и на адресе.

Наводно, дилери су од Димитријевића добијали пакетиће, крили их у штековима, закопавали по рупама и по позив продавали.


Европол се огласио о хапшењу Самарџије!

Европол се огласио о хапшењу Самарџије!

"У својој кући тада је ухапшен и Димитријевић, који је био спреман за бјекство, а код њега је нађено 200 евра, 50.000 динара, пасош, 40 грама хероина и вагица за размјеравање дроге", подсјећа неименовани саговорник "Курира".



Пратите нас и путем Вибера

Тагови: