Velika akcija policije

Bombonica ponovo uhapšen

  • Izvor: Kurir
  • 14.12.2023. 15:29

U velikoj akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Posebnim odjeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uhapšeno je 18 osoba među kojima je, kako piše "Kurir" saznaje, Milan Dimitrijević (36), zvani Bombonica.

Bombonica je, podsjetimo, poznat od ranije pošto je bio hapšen i 2012. i to zbog trgovine drogom.

Podsjetimo, MUP je danas saopštio da se kriminalna grupa sumnjiči za pranje novca sa S. D. (33) kojoj je na teret stavljeno i krivično djelo prevara u obavljanje privredne djelatnosti.

"Sumnja se da je S. D, kao zaposlena u jednoj knjigovodstvenoj agenciji iz Beograda, u periodu od 4. januara do 25. novembra ove godine, kreirala naloge za elektronsko plaćanje, i prikazivanjem lažnih činjenica, dovela u zabludu zaposlene u više privrednih društava iz Beograda da su platili dobavljače, poreske obaveze i obaveze za druge javne prihode, dok su oštećeni taj novac, zapravo, uplaćivali na njene lične i račune ostalih osumnjičenih", navodi se u saopštenju MUP-a.

Ona je, kako se sumnja, na taj način za sebe i druge pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 304.479.479 dinara.


Putin razgovarao sa svojim

Putin razgovarao sa svojim "dvojnikom"

Svi osumnjičeni su potom, kako se sumnja, taj novac koristili za lične potrebe, iako su znali da potiče iz kriminalne djelatnosti.

Inače, kada je bio priveden 2012. Dimitrijević se sumnjičio da je predvodio grupu dilera iz Mladenovca. Oni su se teretili su drogu prodavali na više od 50 lokacija i to uglavnom maloljetnicima.

Policija je sumnjala da su drogu prodavali u blizini škola, domova zdravlja, kafića, diskoteka, trafika, a da su paketiće droge donosili i na adrese.

Navodno, dileri su od Dimitrijevića dobijali paketiće, krili ih u štekovima, zakopavali po rupama i po poziv prodavali.


Еvropol se oglasio o hapšenju Samardžije!

Еvropol se oglasio o hapšenju Samardžije!

"U svojoj kući tada je uhapšen i Dimitrijević, koji je bio spreman za bjekstvo, a kod njega je nađeno 200 evra, 50.000 dinara, pasoš, 40 grama heroina i vagica za razmjeravanje droge", podsjeća neimenovani sagovornik "Kurira".



Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?