Шокантна истрага

АТВ открива: Беба мистериозно нестала након порођаја у Фочи!

Новорођенче из Фоче мистериозно је нестало након порођаја, а полиција и тужилаштво мјесецима покушавају да утврде да ли је беба мртва или је евентуално постала жртва трговине дјецом, ексклузивно открива АТВ.

Истрага о нестанку бебе покренута је у фебруару након што је жена из Фоче родила мушко новорођенче. Трудноћу и порођај је наводно крила од породице јер, како се сумња, отац бебе није њен супруг. Поједини чланови породице ипак су посумњали, а љекарски преглед је потврдио да се недавно породила. Међутим, како нигдје није било бебе случај је пријављен полицији.

Мајка тврди да је беба преминула, али нема тијела

Како сазнаје АТВ жена је у изјави истражиоцима тврдила да се породила сама, без љекарске помоћи. Испричала је да је беба касније помодрила и престала да дише. Тврдила је да је покушавала да је врати у живот, али није успјела и беба је преминула. Тијело је, како је изјавила, бацила у ријеку Дрину...

Међутим, тијело није пронађено. Нису откривени ни докази који потврђују такав епилог. Мајка је више пута испитивана и у исказима су се појављивале недосљедности. То се односило на датум порода, промјену локација на којој је наводно бацила тијело бебе...

Сумња се у трговину дјететом

Провјераване су све информације и дошло се до сазнања да је жена, током трудноће, одлазила на прегледе у приватну клинику. Саслушаване су и одговорне особе из клинике, те су и у њиховим исказима утврђене недосљедности. Истрага се ширила и пронађени су одређени докази који указују да би се у цијелом случају могло радити о трговини дјететом, што је предмет даље истраге.

Иако се на случају ради већ пет мјесеци, беба до данас није пронађена и њена судбина засада није позната.

Полиција и тужилаштво утврђују околности 

Мирна Миљановић, начелник Одјељења за односе с јавношћу МУП-а Републике Српске, потврдила је за АТВ да постоји отворен предмет у вези са нестанком новорођенчета.

”Полиција има отворен предмет у вези са једном женском особом, за коју је утврђено да се породила, али дјетета нема. На предмету се интензивно ради и због заштите истраге више информацијама не можемо износити у јавност”, рекла је Миљановић.

Истрагом руководи Окружно јавно тужилаштво у Требињу у којем су за АТВ потврдили да су запримили овај предмет.

”У току је рад на утврђивању свих околности наведених у извјештају о предузетим мјерама и радњама који је тужилаштву доставила полиција”, наводе у ОЈТ Требиње.

Пратите нас и путем Вибера