Šokantna istraga

ATV otkriva: Beba misteriozno nestala nakon porođaja u Foči!

Novorođenče iz Foče misteriozno je nestalo nakon porođaja, a policija i tužilaštvo mjesecima pokušavaju da utvrde da li je beba mrtva ili je eventualno postala žrtva trgovine djecom, ekskluzivno otkriva ATV.

Istraga o nestanku bebe pokrenuta je u februaru nakon što je žena iz Foče rodila muško novorođenče. Trudnoću i porođaj je navodno krila od porodice jer, kako se sumnja, otac bebe nije njen suprug. Pojedini članovi porodice ipak su posumnjali, a ljekarski pregled je potvrdio da se nedavno porodila. Međutim, kako nigdje nije bilo bebe slučaj je prijavljen policiji.

Majka tvrdi da je beba preminula, ali nema tijela

Kako saznaje ATV žena je u izjavi istražiocima tvrdila da se porodila sama, bez ljekarske pomoći. Ispričala je da je beba kasnije pomodrila i prestala da diše. Tvrdila je da je pokušavala da je vrati u život, ali nije uspjela i beba je preminula. Tijelo je, kako je izjavila, bacila u rijeku Drinu...

Međutim, tijelo nije pronađeno. Nisu otkriveni ni dokazi koji potvrđuju takav epilog. Majka je više puta ispitivana i u iskazima su se pojavljivale nedosljednosti. To se odnosilo na datum poroda, promjenu lokacija na kojoj je navodno bacila tijelo bebe...

Sumnja se u trgovinu djetetom

Provjeravane su sve informacije i došlo se do saznanja da je žena, tokom trudnoće, odlazila na preglede u privatnu kliniku. Saslušavane su i odgovorne osobe iz klinike, te su i u njihovim iskazima utvrđene nedosljednosti. Istraga se širila i pronađeni su određeni dokazi koji ukazuju da bi se u cijelom slučaju moglo raditi o trgovini djetetom, što je predmet dalje istrage.

Iako se na slučaju radi već pet mjeseci, beba do danas nije pronađena i njena sudbina zasada nije poznata.

Policija i tužilaštvo utvrđuju okolnosti 

Mirna Miljanović, načelnik Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Republike Srpske, potvrdila je za ATV da postoji otvoren predmet u vezi sa nestankom novorođenčeta.

”Policija ima otvoren predmet u vezi sa jednom ženskom osobom, za koju je utvrđeno da se porodila, ali djeteta nema. Na predmetu se intenzivno radi i zbog zaštite istrage više informacijama ne možemo iznositi u javnost”, rekla je Miljanović.

Istragom rukovodi Okružno javno tužilaštvo u Trebinju u kojem su za ATV potvrdili da su zaprimili ovaj predmet.

”U toku je rad na utvrđivanju svih okolnosti navedenih u izvještaju o preduzetim mjerama i radnjama koji je tužilaštvu dostavila policija”, navode u OJT Trebinje.

Pratite nas i putem Vibera