Додијељена признања

Зворник слави 614. рођендан

  • Извор: АТВ
  • 21.05.2024. 19:25

614. рођендан Зворник дочекује као један од градова који пружа све боље услове за живот и рад својим становницима, али и онима који у овом граду пронађу свој дом. На Дан града додијељена су и признања за изузетне Зворничане.

"Јако сам поносна и срећна што сам ове године добитник повеље града Зворника и стварно сам захвална на свој подршци градоначелника и града Зворника", поручује боксерка Сара Ћирковић.

"Кад човјек нешто ради и заврши посао очекује и неку награду. Када је та награда и признање долазе од највише установе локалне заједнице онда то само обавезује да будете што ревноснији", истиче свештеник Видоје Лукић.

Бројна су улагања у инфраструктуру и привредни амбијент у протеклих десет година, каже градоначелник Зворника Бојан Ивановић.

"Изградње у путну инфраструктуру, модернизација расвјете, проширење капацитета вртића, улагање у вртиће, образовање, младе. Улагања у образовање 2023. је било негдје око 5 милиона КМ, прошла година је искориштена да се ураде важне пројектне документације за пројекте који ће се реализовати 2024. године", наглашава Ивановић.

Програм обиљежавања града привукао је како Зворничане тако и бројне туристе у овај град.

"Спада у један од најстаријих градова у БиХ што је позитивно јер има бројно културно историјско насљеђе, а самим тим има и много штошта да понуди туристима, такође град се налази на лијевој обали ријеке Дрине и самим тим пружа бројне садржаје што се тиче тих природних љепота", наглашава Ивана Милановић Ђокић из Туристичке организације Зворника.

Зворник у наредном периоду очекују пројекти на изградњи водовода, Средње умјетничке школе, путне инфраструктуре, пројектне документације за брзу цесту. Ту су и улагања у канализациону мрежу и пречистачу отпадних вода, као и улагања у младе, образовање и посебан фокус на породицу и спорт, кажу у Зворнику.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    '''Политичка, дебатна, емисија ‘Прича се…’ доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:05 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''''Телевизијска серија о једном од најпознатијих нарко босова - Јоакину "Ел Чапу" Гузману.