Dodijeljena priznanja

Zvornik slavi 614. rođendan

  • Izvor: ATV
  • 21.05.2024. 19:25

614. rođendan Zvornik dočekuje kao jedan od gradova koji pruža sve bolje uslove za život i rad svojim stanovnicima, ali i onima koji u ovom gradu pronađu svoj dom. Na Dan grada dodijeljena su i priznanja za izuzetne Zvorničane.

"Jako sam ponosna i srećna što sam ove godine dobitnik povelje grada Zvornika i stvarno sam zahvalna na svoj podršci gradonačelnika i grada Zvornika", poručuje bokserka Sara Ćirković.

"Kad čovjek nešto radi i završi posao očekuje i neku nagradu. Kada je ta nagrada i priznanje dolaze od najviše ustanove lokalne zajednice onda to samo obavezuje da budete što revnosniji", ističe sveštenik Vidoje Lukić.

Brojna su ulaganja u infrastrukturu i privredni ambijent u proteklih deset godina, kaže gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović.

"Izgradnje u putnu infrastrukturu, modernizacija rasvjete, proširenje kapaciteta vrtića, ulaganje u vrtiće, obrazovanje, mlade. Ulaganja u obrazovanje 2023. je bilo negdje oko 5 miliona KM, prošla godina je iskorištena da se urade važne projektne dokumentacije za projekte koji će se realizovati 2024. godine", naglašava Ivanović.

Program obilježavanja grada privukao je kako Zvorničane tako i brojne turiste u ovaj grad.

"Spada u jedan od najstarijih gradova u BiH što je pozitivno jer ima brojno kulturno istorijsko nasljeđe, a samim tim ima i mnogo štošta da ponudi turistima, takođe grad se nalazi na lijevoj obali rijeke Drine i samim tim pruža brojne sadržaje što se tiče tih prirodnih ljepota", naglašava Ivana Milanović Đokić iz Turističke organizacije Zvornika.

Zvornik u narednom periodu očekuju projekti na izgradnji vodovoda, Srednje umjetničke škole, putne infrastrukture, projektne dokumentacije za brzu cestu. Tu su i ulaganja u kanalizacionu mrežu i prečistaču otpadnih voda, kao i ulaganja u mlade, obrazovanje i poseban fokus na porodicu i sport, kažu u Zvorniku.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Naša Srpska (R)

    ''Еmisija 'Naša Srpska' donose aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Dosije (R)

    U novoj sezoni otvaramo slučajeve ubistva koja su potresla region, pričamo o nekažnjenim ratnim zločinima, koji čekaju pravdu, portretišemo heroje našeg i prošlog vremena, donosimo velike priče 'malih' ljudi, govorimo otvoreno o teškim temama.

  • 13:30 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    ''Kroz objektiv kamere vođeni avanturistom, putopiscem i simpatičnim pustolovom Robertom Dacešinom zavirićemo u najzabačenije dijelove svijeta.