Дан се претворио у ноћ

Збраја се штета након невремена у Зворнику

  • Извор: АТВ
  • 15.08.2024. 19:15

Град, јак вјетар, дрвеће које пада, смрскан аутомобил, баште кафића на обали Дрине, вода на улицама – тако је синоћ било у Зворнику. Врео дан брзо се претворио у потпуни хаос. Зворничанима није било свеједно.

- Вјетар је заврнуо лимове дужине негдје пет метара у ролну, видјели сте, и што је најгоре то је на 12. спрату била је клима и то је вагало и љуљало, пријетило да падне да некога доље. Ја сам имао утисак, живим на другом спрату, да ће вјетар да ишчупа стабла. Поред Дрине је пало дрво - каже Славољуб Томашевић.

Штета се данас покушава санирати. Надлежне службе су, практично, од синоћ на терену.

- Рушење више дрвених стабала, једно смо морали сјећи код полицијске станице. Једно дрво је пало на кров кафића - рекао је Саша Илић, замјеник старјешине ТВЈ Зворник.

Посла и те како има. Ваља утврдити штету и помоћи људима.

- Од јутрос наша служба ради на евидентирању штете, више од 20 захтјева ЗЕВ-а се јавило да пријави штету и ми ћемо у наредном периоду дати максимум да нашим суграђанима изађемо у сусрет да помогнемо како би те штете санирали што прије - изјавио је Бојан Ивановић, градоначелник Зворника.

Оно што је најважније је да људских жртава није било. Све материјално је надокнадиво и биће поправљено, каже још градоначелник.

Пратите нас и путем Вибера