Dan se pretvorio u noć

Zbraja se šteta nakon nevremena u Zvorniku

  • Izvor: ATV
  • 15.08.2024. 19:15

Grad, jak vjetar, drveće koje pada, smrskan automobil, bašte kafića na obali Drine, voda na ulicama – tako je sinoć bilo u Zvorniku. Vreo dan brzo se pretvorio u potpuni haos. Zvorničanima nije bilo svejedno.

- Vjetar je zavrnuo limove dužine negdje pet metara u rolnu, vidjeli ste, i što je najgore to je na 12. spratu bila je klima i to je vagalo i ljuljalo, prijetilo da padne da nekoga dolje. Ja sam imao utisak, živim na drugom spratu, da će vjetar da iščupa stabla. Pored Drine je palo drvo - kaže Slavoljub Tomašević.

Šteta se danas pokušava sanirati. Nadležne službe su, praktično, od sinoć na terenu.

- Rušenje više drvenih stabala, jedno smo morali sjeći kod policijske stanice. Jedno drvo je palo na krov kafića - rekao je Saša Ilić, zamjenik starješine TVJ Zvornik.

Posla i te kako ima. Valja utvrditi štetu i pomoći ljudima.

- Od jutros naša služba radi na evidentiranju štete, više od 20 zahtjeva ZЕV-a se javilo da prijavi štetu i mi ćemo u narednom periodu dati maksimum da našim sugrađanima izađemo u susret da pomognemo kako bi te štete sanirali što prije - izjavio je Bojan Ivanović, gradonačelnik Zvornika.

Ono što je najvažnije je da ljudskih žrtava nije bilo. Sve materijalno je nadoknadivo i biće popravljeno, kaže još gradonačelnik.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: