Смањује се дуг

Задовољни радници, Козарска Дубица чиста

  • Извор: АТВ
  • 17.08.2024. 21:13

Драгољуб Буразор у предузећу "Комуналац" у Козарској Дубици запослен је већ 37 година. Прича да добро памти период прије пар година када није имао плату и здравствено осигурање.

Доласком новог руководства, каже, све је хвала Богу ријешено. Данас на посао долази без бриге.

"Немамо никаквих проблема што се тиче плаћања доприноса, радници су задовољни, плаћа се редовно превоз, регрес, плата, нема никаквих заостатака, раније је тога бивало", каже Буразор.

Дубица је сада чиста као и наша Уна, кажу Дубичани. Примјете велики напредак у пословању "Комуналца". Радници су на висини задатка.

Нема краја безобразлуку западњака: Шта је са дипломатијом и кућним васпитањем?

Нема краја безобразлуку западњака: Шта је са дипломатијом и кућним васпитањем?

"Ја мислим да је град чистији доста и да се више ангажују у погледу тога",

"Чиста је Дубица. Знам по мојој улици увијек се смеће одвози понедјељком и четвртком, јако је чисто",

"Раде добро за сад", говоре нам грађани.

"Када сам дошао на чело овог предузећа дочекао ме је дуг од 2.715.000 КМ. Енормна је то цифра, али постепено се смањује", прича директор "Комуналца" Игор Савковић.

Дуг је за три године мањи за 610.000 КМ. Набављен је камион за одвоз комуналног отпада у вриједности око 70.000КМ, урађена санација крова на Градској капели за шта је издвојено 135.000 КМ и све финансирано из властитих средстава. Доста тога још има у плану, али најбитније је, додаје да се обавезе извршавају према радницима и да су им обезбијеђени услови за рад.

"Мислим да је то један фин помак. Није могуће да се у три и по године ураде сви недостаци. Још треба пуно тога да се у комуналцу уради, план нам је да набавимо још један камион, мислим да ће то бити у октобру и да ћемо урадити објекат на зеленој пијаци који нам је неопходан", рекао је Савковић.

Објављен снимак: Командант милитантне групе ликвидиран на мотору

Објављен снимак: Командант милитантне групе ликвидиран на мотору

Предузеће "Комуналац" броји 47 радника. Мјесечно одвозе око 650 тона отпада у Приједор што изискује и већи трошак у пословању предузећа. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: