Smanjuje se dug

Zadovoljni radnici, Kozarska Dubica čista

  • Izvor: ATV
  • 17.08.2024. 21:13

Dragoljub Burazor u preduzeću "Komunalac" u Kozarskoj Dubici zaposlen je već 37 godina. Priča da dobro pamti period prije par godina kada nije imao platu i zdravstveno osiguranje.

Dolaskom novog rukovodstva, kaže, sve je hvala Bogu riješeno. Danas na posao dolazi bez brige.

"Nemamo nikakvih problema što se tiče plaćanja doprinosa, radnici su zadovoljni, plaća se redovno prevoz, regres, plata, nema nikakvih zaostataka, ranije je toga bivalo", kaže Burazor.

Dubica je sada čista kao i naša Una, kažu Dubičani. Primjete veliki napredak u poslovanju "Komunalca". Radnici su na visini zadatka.

Nema kraja bezobrazluku zapadnjaka: Šta je sa diplomatijom i kućnim vaspitanjem?

Nema kraja bezobrazluku zapadnjaka: Šta je sa diplomatijom i kućnim vaspitanjem?

"Ja mislim da je grad čistiji dosta i da se više angažuju u pogledu toga",

"Čista je Dubica. Znam po mojoj ulici uvijek se smeće odvozi ponedjeljkom i četvrtkom, jako je čisto",

"Rade dobro za sad", govore nam građani.

"Kada sam došao na čelo ovog preduzeća dočekao me je dug od 2.715.000 KM. Еnormna je to cifra, ali postepeno se smanjuje", priča direktor "Komunalca" Igor Savković.

Dug je za tri godine manji za 610.000 KM. Nabavljen je kamion za odvoz komunalnog otpada u vrijednosti oko 70.000KM, urađena sanacija krova na Gradskoj kapeli za šta je izdvojeno 135.000 KM i sve finansirano iz vlastitih sredstava. Dosta toga još ima u planu, ali najbitnije je, dodaje da se obaveze izvršavaju prema radnicima i da su im obezbijeđeni uslovi za rad.

"Mislim da je to jedan fin pomak. Nije moguće da se u tri i po godine urade svi nedostaci. Još treba puno toga da se u komunalcu uradi, plan nam je da nabavimo još jedan kamion, mislim da će to biti u oktobru i da ćemo uraditi objekat na zelenoj pijaci koji nam je neophodan", rekao je Savković.

Objavljen snimak: Komandant militantne grupe likvidiran na motoru

Objavljen snimak: Komandant militantne grupe likvidiran na motoru

Preduzeće "Komunalac" broji 47 radnika. Mjesečno odvoze oko 650 tona otpada u Prijedor što iziskuje i veći trošak u poslovanju preduzeća. 

Pratite nas i putem Vibera