Потпредсједник Владе Србије

Вулин: Захвалност Палама за кумство, јединство Срба у Српској и Србији

  • Извор: СРНА
  • 28.08.2024. 12:52

Потпредсједник Владе Србије Александар Вулин захвалио је Палама за част да данас буде кум крсне славе те општине и поручио да су Срби у Републици Српској и Србији јединствен политички народ и да Српска увијек може рачунати на сваку врсту помоћи Србије и њеног предсједника Александра Вучића.

"Кумство је код Срба једна од најсветијих дужности и једна од највећих части коју неко може да вам укаже и зато сам захвалан Палама и Републици Српској што сам данас кум крсне славе", рекао је Вулин новинарима.

Он је, у своје и име предсједника Србије Александра Вучића, те премијера Милоша Вучевића, честитао свим становницима Пала крсну славу, пожељевши да је дуго славе, у здрављу и напретку, да свака сљедећа буде боља од прошле.

Вишковић: Пале ће и даље имати подршку институција Српске

Вишковић: Пале ће и даље имати подршку институција Српске

"Да можемо да се похвалимо новим добром и већим бројем. Желим мир и напредак, а сигуран сам да ће све оно што зависи од Србије и Републике Српске бити добро – да ће бити мира и просперитета", поручио је Вулин.

Према његовим ријечима, у оној мјери у којој мир буде зависио од Србије и Републике Српске, од Срба, треба рачунати да ће мира и сигурности бити и да ничије дијете неће заплакати.

Он је подсјетио на Декларацију Свесрпског сабора у којој је изражено свесрпско јединство, односно јединство Срба који не својом, већ вољом великих сила не живе у истим државама.

"То не смије да нас спречи да будемо јединствен политички народ и да о свим битним питањима у нашем животу одлучујемо и промишљамо заједно", нагласио је Вулин.

Сарајево поново забранило Вулину прелет

Сарајево поново забранило Вулину прелет

Истичући да су Срби јединствен политички народ који дијели добро и зло без обзира гдје живио, Вулин је поручио да су Србија и Српска гаранти српског народа да ће трајати и да ће опстати.

"Историја нас је, нажалост, научила да тамо гдје Срби нису имали подршку своје државе или је нису ни имали, тамо више нема Срба. Ни Србија ни Српска то неће више дозволити, а предсједник Србије Александар Вучић је гарант да ће Срби чувати Србе гдје год они да живе", рекао је Вулин.

Он је истакао да никада ниједан предсједник Србије није урадио више за српско јединство и за Републику Српску од Вучића и објаснио да је то зато што предсједник Србије зна шта српско јединство значи за опстанак свих Срба без обзира гдје они живе и шта Република Српска значи за све Србе, а посебно шта значи за Србију.

"Република Српска ће увијек моћи да рачуна на економску, материјалну дипломатску и сваку подршку Србије и Вучића", поручио је Вулин. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.