Потпредсједник Владе Србије

Сарајево поново забранило Вулину прелет

  • Извор: АТВ
  • 28.08.2024. 09:09

Потпредсједнику Владе Србије Александру Вулину власти у БиХ поново нису дале дозволу за прелет, како би данас посјетио Србе на Палама и са њима обиљежио славу ове општине Велику Госпојину, саопштено је из Владе Србије.

Министарство иностраних послова БиХ, на чијем је челу Елмедин Конаковић, још једном није дало дозволу за прелет српском потпредсједнику владе Александру Вулину, наведено је у саопштењу.

Вулин је на позив Срба са Пала требало да као кум славе присуствује свечаној литургији и ломљењу славског колача поводом прославе Велике Госпојине, као и да на Тргу Републике Српске положи цвеће у име Србије и поклони се сјенима погинулих српских бораца који су страдали током Одбрамбено-отаџбинског рата деведесетих година.

Иако су кабинет потпредсједника Владе Србије, Министарство спољних послова и амбасада Србије уредно и на вријеме доставили све потребне информације и пратећу документацију, чак и навели сврху посјете, власти у Сарајеву својим ћутањем и неодговарањем нису дале сагласност за прелет, пише у саопштењу.

"Од наше амбасаде на вријеме су испоштоване све процедуре које се у дипломатији налажу и упркос томе власти у Федерацији нису одговориле на захтјев", наведено је у саопштењу. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.