Potpredsjednik Vlade Srbije

Vulin: Zahvalnost Palama za kumstvo, jedinstvo Srba u Srpskoj i Srbiji

  • Izvor: SRNA
  • 28.08.2024. 12:52

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin zahvalio je Palama za čast da danas bude kum krsne slave te opštine i poručio da su Srbi u Republici Srpskoj i Srbiji jedinstven politički narod i da Srpska uvijek može računati na svaku vrstu pomoći Srbije i njenog predsjednika Aleksandra Vučića.

"Kumstvo je kod Srba jedna od najsvetijih dužnosti i jedna od najvećih časti koju neko može da vam ukaže i zato sam zahvalan Palama i Republici Srpskoj što sam danas kum krsne slave", rekao je Vulin novinarima.

On je, u svoje i ime predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, te premijera Miloša Vučevića, čestitao svim stanovnicima Pala krsnu slavu, poželjevši da je dugo slave, u zdravlju i napretku, da svaka sljedeća bude bolja od prošle.

Višković: Pale će i dalje imati podršku institucija Srpske

Višković: Pale će i dalje imati podršku institucija Srpske

"Da možemo da se pohvalimo novim dobrom i većim brojem. Želim mir i napredak, a siguran sam da će sve ono što zavisi od Srbije i Republike Srpske biti dobro – da će biti mira i prosperiteta", poručio je Vulin.

Prema njegovim riječima, u onoj mjeri u kojoj mir bude zavisio od Srbije i Republike Srpske, od Srba, treba računati da će mira i sigurnosti biti i da ničije dijete neće zaplakati.

On je podsjetio na Deklaraciju Svesrpskog sabora u kojoj je izraženo svesrpsko jedinstvo, odnosno jedinstvo Srba koji ne svojom, već voljom velikih sila ne žive u istim državama.

"To ne smije da nas spreči da budemo jedinstven politički narod i da o svim bitnim pitanjima u našem životu odlučujemo i promišljamo zajedno", naglasio je Vulin.

Sarajevo ponovo zabranilo Vulinu prelet

Sarajevo ponovo zabranilo Vulinu prelet

Ističući da su Srbi jedinstven politički narod koji dijeli dobro i zlo bez obzira gdje živio, Vulin je poručio da su Srbija i Srpska garanti srpskog naroda da će trajati i da će opstati.

"Istorija nas je, nažalost, naučila da tamo gdje Srbi nisu imali podršku svoje države ili je nisu ni imali, tamo više nema Srba. Ni Srbija ni Srpska to neće više dozvoliti, a predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je garant da će Srbi čuvati Srbe gdje god oni da žive", rekao je Vulin.

On je istakao da nikada nijedan predsjednik Srbije nije uradio više za srpsko jedinstvo i za Republiku Srpsku od Vučića i objasnio da je to zato što predsjednik Srbije zna šta srpsko jedinstvo znači za opstanak svih Srba bez obzira gdje oni žive i šta Republika Srpska znači za sve Srbe, a posebno šta znači za Srbiju.

"Republika Srpska će uvijek moći da računa na ekonomsku, materijalnu diplomatsku i svaku podršku Srbije i Vučića", poručio je Vulin. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Revolucija 1917 (R)

    ''Revolucija 1917 (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.