Шулић: Реконструкција кеја у Шамцу један од најзначајнијих пројеката усмјерених на креирање туристичких садржаја

  • Извор: СРНА
  • 31.08.2024. 16:13

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић изјавио је данас Срни да реконструкција Кеја на ушћу Босне у Саву у Шамцу представља један од најзначајнијих пројеката усмјерених на креирање туристичких садржаја у овој општини и истакао пуну подршку Владе томе.

"Влада Републике Српске пружа пуну подршку реализацији овог пројекта који је значајан не само за туризам, већ и за цјелокупни развој привреде", изјавио је Шулић приликом данашње посјете Кеју са савјетником предсједника Српске Миланом Ђурђевићем и Трифуном Лукићем из Министарства трговине и туризма.

Он је појаснио да ће реализацијом овог пројекта вишемилионске вриједности бити уређени обала и капацитети за прихват пловила, те изграђени и шеталиште и спортско-туристички садржаји који ће привући грађане и туристе.

Шулић: Српска наставља са градњом туристичке инфраструктуре

Шулић: Српска наставља са градњом туристичке инфраструктуре

Шулић је рекао да су, према информацијама којима располаже, у завршној фази процедуре за избор извођача радова на овом пројекту, који реализује Јединица за координацију пројеката Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске.

Он је изразио увјерење да ће реализацијом овог пројекта развој туристичке инфраструктуре у Шамцу добити додатан замајац.

"У протеклом периоду смо на домаћим примјерима видјели позитивне ефекте развоја туризма на додатни развој других привредних дјелатности", навео је Шулић.

Он је рекао да је, уз туризам везан за саму ријеку и садржаје на њој, Шамац једна од општина које располажу великим потенцијалом за развој ловног туризма.

Ђурђевић: Шамац утонуо у добок сан претходних осам година

Ђурђевић: Шамац утонуо у добок сан претходних осам година

Шулић је додао да је информисан о томе да тренутно у Шамцу борави више од стотину италијанских туриста, а узимајући у обзир то да ловни туризам обично привлачи туристе већих платежних разреда представља шансу за креирање додатних садржаја и остваривање додатних прихода.

Он је напоменуо да ће у наредном периоду, у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске, разговарати о пројектима и могућностима додатних улагања у ловачке домове и инфраструктуру потребну за додатни развој ове врсте туризма.

Шулић је рекао да ће бити разговарано и о могућностима промоције Српске као дестинације за љубитеље оваквих садржаја.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:50 По свијету са Робертом Дацешином

    По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:20 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Ко те шиша (12+)

    ' '''Серија: Ко те шиша (12+)

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.