Šulić: Rekonstrukcija keja u Šamcu jedan od najznačajnijih projekata usmjerenih na kreiranje turističkih sadržaja

  • Izvor: SRNA
  • 31.08.2024. 16:13

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić izjavio je danas Srni da rekonstrukcija Keja na ušću Bosne u Savu u Šamcu predstavlja jedan od najznačajnijih projekata usmjerenih na kreiranje turističkih sadržaja u ovoj opštini i istakao punu podršku Vlade tome.

"Vlada Republike Srpske pruža punu podršku realizaciji ovog projekta koji je značajan ne samo za turizam, već i za cjelokupni razvoj privrede", izjavio je Šulić prilikom današnje posjete Keju sa savjetnikom predsjednika Srpske Milanom Đurđevićem i Trifunom Lukićem iz Ministarstva trgovine i turizma.

On je pojasnio da će realizacijom ovog projekta višemilionske vrijednosti biti uređeni obala i kapaciteti za prihvat plovila, te izgrađeni i šetalište i sportsko-turistički sadržaji koji će privući građane i turiste.

Šulić: Srpska nastavlja sa gradnjom turističke infrastrukture

Šulić: Srpska nastavlja sa gradnjom turističke infrastrukture

Šulić je rekao da su, prema informacijama kojima raspolaže, u završnoj fazi procedure za izbor izvođača radova na ovom projektu, koji realizuje Jedinica za koordinaciju projekata Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske.

On je izrazio uvjerenje da će realizacijom ovog projekta razvoj turističke infrastrukture u Šamcu dobiti dodatan zamajac.

"U proteklom periodu smo na domaćim primjerima vidjeli pozitivne efekte razvoja turizma na dodatni razvoj drugih privrednih djelatnosti", naveo je Šulić.

On je rekao da je, uz turizam vezan za samu rijeku i sadržaje na njoj, Šamac jedna od opština koje raspolažu velikim potencijalom za razvoj lovnog turizma.

Đurđević: Šamac utonuo u dobok san prethodnih osam godina

Đurđević: Šamac utonuo u dobok san prethodnih osam godina

Šulić je dodao da je informisan o tome da trenutno u Šamcu boravi više od stotinu italijanskih turista, a uzimajući u obzir to da lovni turizam obično privlači turiste većih platežnih razreda predstavlja šansu za kreiranje dodatnih sadržaja i ostvarivanje dodatnih prihoda.

On je napomenuo da će u narednom periodu, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske, razgovarati o projektima i mogućnostima dodatnih ulaganja u lovačke domove i infrastrukturu potrebnu za dodatni razvoj ove vrste turizma.

Šulić je rekao da će biti razgovarano i o mogućnostima promocije Srpske kao destinacije za ljubitelje ovakvih sadržaja.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 17:50 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  • 18:20 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ko te šiša (12+)

    ' '''Serija: Ko te šiša (12+)

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.