Теслић

Стокића и раније оптуживали за рекетирање

  • Извор: АТВ
  • 31.08.2024. 19:20

Да у редовима теслићког СДС-а има криминала, осим инвеститора Алена Сеферовића, тврдио је и привредник Борислав Стојчиновић. Он се у априлу ове године отвореним писмом обратио Милану Миличевићу, начелнику Теслића. Од Миличевића је, како је навео у писму, као мали привредник, ратни војни инвалид и члан СДС-а од 1991. године, затражио да, због криминалних радњи, смијени Николу Стокића, свог најближег сарадника и начелника Одјељења за просторно уређење у Теслићу.

"Овај криминалац, лопов и преварант већ 10 година изиграва 'шерифа' у Теслићу и ради шта хоће и како хоће. Па тако гдје је предвиђена једна зграда ничу три зграде, тамо гдје су људи деценијама живјели у својим породичним кућама сада могу гледати само у зидине зграда. Тамо гдје су пјешаци годинама шетали тротоаром сада су зидине зграда које угрожавају безбједност пјешака“, навео је тада Стојчиновић.

Стојчиновић тада није хтио пред камере. Више се није оглашавао. Миличевић је тада брже боље рекао да је са Стојчиновићем обавио разговор и да су се добро разумјели. Упркос отвореном писму, поручио је и да је задовољан радом свих начелника општинских одјељења. Тако је Стокић остао на функцији. Пар мјесеци касније, Миличевић и Стокић, у другом случају оптужени су за трговину утицајем и злоупотребу службеног положаја или овлашћења. Инвеститор Ален Сеферовић тврди да су га Миличевић и Стокић рекетирали и уцјењивали. Миличевић се изјаснио да није крив, а Стокић оптужбе није хтио да коментарише. 

„Од мене је тражио пословне просторе и новац, новац је и добио, пословни простор није. Колико је поштен показаће се на суђењу и сви ће имати прилику да виде како ме Милан Миличевић рекетирао заједно са својим начелником урбанизма“, рекао је Ален Сеферовић инвеститор из Теслића.

А занимљиво је да се о рекетирању у Теслићу јавно проговорило још прије четири године. Тада је за скупштинском говорницом један од одборника тврдио да га је Никола Стокић покушао рекетирати, као и да је уцјењивао све у Теслићу са регулационим плановима. 

 „Мене си пробао рекетирати. Дао сам ти 20.000 КМ, али морао си ми их вратити. Овдје, за овом говорницом, то тврдим одговорно. Ја стојим иза свега што кажем, а ти мене тужи”, изјавио је Марко Тривуновић одборник у СО Теслић, у марту 2020. године.

Осим Тривуновића, бројни одборници за скупштинском говорницом указивали су на, како су рекли, неправилности и незаконитости у раду Николе Стокића. На сједнице локалног парламента долазили су и грађани незадовољни измјенама прекрајањима регулационих планова. Упркос свему, Стокић је остао први човјек теслићког урбанизма више од десет година као најближи сарадник Милана Миличевића.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Гола наука, документарни програм

    ' Гола наука, документарни програм

  • 11:30 Серија: Мућке (12+) (Р)

    '''Серија: Мућке (12+) (Р)

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.