Teslić

Stokića i ranije optuživali za reketiranje

  • Izvor: ATV
  • 31.08.2024. 19:20

Da u redovima teslićkog SDS-a ima kriminala, osim investitora Alena Seferovića, tvrdio je i privrednik Borislav Stojčinović. On se u aprilu ove godine otvorenim pismom obratio Milanu Miličeviću, načelniku Teslića. Od Miličevića je, kako je naveo u pismu, kao mali privrednik, ratni vojni invalid i član SDS-a od 1991. godine, zatražio da, zbog kriminalnih radnji, smijeni Nikolu Stokića, svog najbližeg saradnika i načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje u Tesliću.

"Ovaj kriminalac, lopov i prevarant već 10 godina izigrava 'šerifa' u Tesliću i radi šta hoće i kako hoće. Pa tako gdje je predviđena jedna zgrada niču tri zgrade, tamo gdje su ljudi decenijama živjeli u svojim porodičnim kućama sada mogu gledati samo u zidine zgrada. Tamo gdje su pješaci godinama šetali trotoarom sada su zidine zgrada koje ugrožavaju bezbjednost pješaka“, naveo je tada Stojčinović.

Stojčinović tada nije htio pred kamere. Više se nije oglašavao. Miličević je tada brže bolje rekao da je sa Stojčinovićem obavio razgovor i da su se dobro razumjeli. Uprkos otvorenom pismu, poručio je i da je zadovoljan radom svih načelnika opštinskih odjeljenja. Tako je Stokić ostao na funkciji. Par mjeseci kasnije, Miličević i Stokić, u drugom slučaju optuženi su za trgovinu uticajem i zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja. Investitor Alen Seferović tvrdi da su ga Miličević i Stokić reketirali i ucjenjivali. Miličević se izjasnio da nije kriv, a Stokić optužbe nije htio da komentariše. 

„Od mene je tražio poslovne prostore i novac, novac je i dobio, poslovni prostor nije. Koliko je pošten pokazaće se na suđenju i svi će imati priliku da vide kako me Milan Miličević reketirao zajedno sa svojim načelnikom urbanizma“, rekao je Alen Seferović investitor iz Teslića.

A zanimljivo je da se o reketiranju u Tesliću javno progovorilo još prije četiri godine. Tada je za skupštinskom govornicom jedan od odbornika tvrdio da ga je Nikola Stokić pokušao reketirati, kao i da je ucjenjivao sve u Tesliću sa regulacionim planovima. 

 „Mene si probao reketirati. Dao sam ti 20.000 KM, ali morao si mi ih vratiti. Ovdje, za ovom govornicom, to tvrdim odgovorno. Ja stojim iza svega što kažem, a ti mene tuži”, izjavio je Marko Trivunović odbornik u SO Teslić, u martu 2020. godine.

Osim Trivunovića, brojni odbornici za skupštinskom govornicom ukazivali su na, kako su rekli, nepravilnosti i nezakonitosti u radu Nikole Stokića. Na sjednice lokalnog parlamenta dolazili su i građani nezadovoljni izmjenama prekrajanjima regulacionih planova. Uprkos svemu, Stokić je ostao prvi čovjek teslićkog urbanizma više od deset godina kao najbliži saradnik Milana Miličevića.

Pratite nas i putem Vibera