Лажне оптужбе

Становници Хан Пијеска и Сокоца: О чему они причају, какво наоружавање?

  • Извор: АТВ
  • 25.04.2024. 21:01

Какво наоружавање? Какво ратовање? Овако становници Сокоца и Хан Пијеска одговарају на поруке којекаквих удружења, небитних странака и појединих муслиманских политичара да се у њиховим општинама неко припрема за сукобе. Имамо ми и својих проблема, кажу у Хан Пијеску. Бавимо се својим животима и не пада нам на памет никакво наоружавање и ратовање.

Ево шта кажу грађани Хан Пијеска:

- Глупости. То може да пише Слободна Босна или неко такав, глупости.

- Ма нормално, овдје се ништа не спрема.

- То су обичне глупости ако је то протурено у медије по мени нема од тога ништа. Новинар: Живите у Хан Пијеску да ли је икада било неке приче о овим стварима? Ма ни појма.

- Ја се не наоружавам, не знам о коме причате.

Ево шта кажу мјештани Сокоца:

- Коме пада на памет оружје? Имамо искуства из несретног рата. Сви су настрадали и једни и други. За шта?

- Нисам сине никад чула. То је глупост. Ја само знам за добар мир и фину сарадњу. Ја радим овдје на пијаци, мени више долази муслимана него Срба.

- Од тога нема ништа. То нико и не помишља, то су глупости. Ја не знам ко то пласира, то су стварно глупости. Новинар: Ви живите у Сокоцу, да ли сте некада чули да неко о томе прича? Ма кажем ти нема ништа од тога то су чисте глупости, ја не знам коме то пада на памет.

Изгледа да пада неком босанско бошњачком вијећу, савјету, како год да се зову, Рами Исаку који позива на окупљања или Зукану Хелезу, освједоченом лажову који је раније говорио о постојању неких кампова за обуку па су га демантовале све надлежне институције. Али, с обзиром на то да за срамоту не зна, лажи наставља да шири. У Борачким организацијама Соколац и Хан Пијесак кажу да је такав наратив из другог ентитета опасан и погрешан. 

"Шта је било прије 25-30 година, то треба ставити у заборав, гледати напријед. Ми живимо у једној заједничкој држави која по мени тешко да има перспективу, али нико се не наоружава, нико нема намјеру да ратује. Желимо мир, желимо просперитет, желимо максималну сарадњу са свим народима који живе на овом простору“, каже предсједник Борачке организације Соколац Љубомир Ерић.

Зашто муслимани ово раде, никоме није јасно. У Хан Пијеску слијежу раменима. 

"Једно мало мјесто као што је Хан Пијесак, па су пронашли Хан Пијесак да кажу да се овдје неко наоружава, да је појачано присуство СФОР-а. Као што видите, овдје се сасвим нормално живи и ради. Нема СФОР-а, нема наоружаних, нико се не наоружава, одавно нисам неку већу лаж чуо“, каже предсједник Борачке организације Хан Пијесак Саво Влачић.

Вријеме сукоба је далеко иза нас и то тамо треба да остане, поручује за АТВ начелник Хан Пијеска. Слободан Ђурић позива становништво да не насједа на провокације, попут Хелезових. Живот иде својим током а наводи из другог ентитета су чиста лаж јер безбједносни изазови о којима они причају, једноставно, не постоје.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 АТВ Интервју: Сергеј Лавров

    ''Ексклузивни интервју Сергеја Лаврова, министра спољних послова Руске Федерације. Говориће о војној операцији Русије у Украјини, тренутној ситуацији на глобалној политичној сцени, односима Русије и Запада, те о политичкој ситуацији у БиХ. Интервју води новинарка Даринка Петровић.

  • 20:40 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:40 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)