Одлучено данас

СНСД више није дио скупштинске већине у Угљевик

  • Извор: АТВ
  • 01.08.2024. 22:59

Клуб одборника Савеза независних социјалдемократа (СНСД) више није дио скупштинске већине у Угљевику јер нису у потпуности испоштоване одлуке донесене на засједањима, одлучило је Предсједништво и Општински одбор (ОО) СНСД-а Угљевик.

Из овог одбора су појаснили да су у скупштинску већину са осталим странкама ушли како би био одблокиран рад Скупштине и започела реализација нових капиталних инвестиција које су од суштинске важности за становнике Угљевика.

Намјера је била да се заврше давно започети инфраструктурни пројекти као што су спортска сала, уређење корита ријеке Јање, пречистач отпадних вода.

У ту сврху скупштинска већина је донијела мноштво одлука да се такве инвестиције реализују, као и да се реконструишу и асфалтирају скоро све улице у центру Угљевика, као и остали путеви, наведено је у саопштењу.

Шобот: Подршка СНСД-а један од разлога зашто сам одлучио да будем кандидат

Шобот: Подршка СНСД-а један од разлога зашто сам одлучио да будем кандидат

Подсјетили су да је Скупштина општина донијела одлуке које се односе на изградњу моста на ријеци Јањи, кружне раскрснице, спомен-комплекса Филипа Вишњића, водовода, доградњу дјечијег вртића, реконструкцију Дома здравља, дјечијег игралишта, те постојеће и изградњу нове топловодне мреже.

"Ниједан од тих пројеката извршна власт Угљевика на челу са начелником није реализовала", навели су из Општинског одбора.

Подсјећају и да је захваљујући амандману њиховог Клуба из општинске касе треба да буду издвојена средства за набавку уџбеника за ученике од петог до деветог разреда основних школа, затим за субвенције трошкова превоза основаца и средњошколаца, те трошкова боравка дјеце у вртићима.

Међутим, како су указали, одлука је само дјелимично испоштована.

"Због тога је Општински одбор СНСД Угљевик донио одлуку да не жели да буде дио такве већине", истакнуто је у саопштењу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: