Кандидат за градоначелника Бањалуке

Шобот: Подршка СНСД-а један од разлога зашто сам одлучио да будем кандидат

  • Извор: РТРС
  • 24.04.2024. 22:17

Подршка СНСД-а, као највећег политичког субјекта у Републици Српској, један је од разлога зашто сам се одлучио да будем кандидат за градоначелника Бањалуке на предстојећим локалним изборима, рекао је Никола Шобот, актуелни начелник Клинике за кардиохирургију Универзитетско-клиничког центра Републике Српске.

Препознат је, каже, на основу свог рада, а не као политички активиста. Своју кампању ће заснивати на досадашњем раду и постигнутим резултатима у области медицине, а не на маркетингу.

- Ја се уопште нећу бавити маркетингом, нећу да будем маркетинг глумац и мајстор, желим да понудим суштинска рјешења зато што желим да моја дјеца сутра остану у овом граду. Мени не треба да им замажем очи, ја желим да остану да живе у овом граду - навео је Шобот.

Шобот истиче да жели бити неко ко може да привуче велики број грађана и да заједно са њима неке ствари помјери и окрене у правцу који је добар за Бањалуку.

- Сад сам доктор и увијек ћу бити доктор. Увијек сам имао своје занимање на које сам поносан, које обављам са задовољством, одговорношћу, трудим се да га обављам часно и Богу хвала на то нису утицали други, него мој рад, пожртвовање и улагање у све то - истакао је Шобот.

Наводи да у Бањалуци жели да направи пристојну "климу", да је породичан човјек који жели да буде узор својој дјеци.

- Свака јавна личност, хтјела то или не, узор је некоме. И врло је битно какав модел понашања и какву поруку шаљемо омладини. Ми смо ископали ровове у Бањалуци због политичких подјела. Ја сам човјек који је лијечио сваког и лијечићу, без обзира на вјеру, нацију, полиричку припадност – рекао је.

Шобот каже да жели привући што већи број грађана како би се сви окренули у правцу који је добар за Бањалуку.

- Желим да покажем неке обрасце понашања и да будем препознат кроз свој рад. Желим да кажем људима да није све политика, да је нешто и рад - рекао је Шобот.

Каже да је цијели живот био посвећен образовању.

- Могу рећи за себе да сам релативно млад завршио факултет који је поприлично тежак, специјализацију и субспецијализацију и докторирао. Срећно сам ожењен са двоје дјеце. Као круну свега успио сам да поставим бањалучку кардиохирургију на ноге, што је врх моје професионалне каријере. Да ништа више у овом граду не урадим, могу до краја живота живјети срећан с мишљу да је спасила макар један људски живот. То су неке моје предности. На грађанима Бањалуке је да процијене шта је предност, а шта је мана и за кога сматрају да треба побиједити на изборима - навео је Шобот.

Шобот има подршку СНСД-а, као највећег политичког субјекта у Републици Српској.

- Поносан сам што сам препознат као неко ко је ванстраначки кандидат, као неко ко је ванполитички. Што сам препознат кроз свој рад, понашање те приступ пацијентима. Поносан сам што се цијени мој рад, а не политички активизам то је за мене била велика част - закључио је Шобот.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм: Инстаграм, живот под филтером

    ''Документарни програм: Инстаграм, живот под филтером

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.