Odlučeno danas

SNSD više nije dio skupštinske većine u Ugljevik

  • Izvor: ATV
  • 01.08.2024. 22:59

Klub odbornika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) više nije dio skupštinske većine u Ugljeviku jer nisu u potpunosti ispoštovane odluke donesene na zasjedanjima, odlučilo je Predsjedništvo i Opštinski odbor (OO) SNSD-a Ugljevik.

Iz ovog odbora su pojasnili da su u skupštinsku većinu sa ostalim strankama ušli kako bi bio odblokiran rad Skupštine i započela realizacija novih kapitalnih investicija koje su od suštinske važnosti za stanovnike Ugljevika.

Namjera je bila da se završe davno započeti infrastrukturni projekti kao što su sportska sala, uređenje korita rijeke Janje, prečistač otpadnih voda.

U tu svrhu skupštinska većina je donijela mnoštvo odluka da se takve investicije realizuju, kao i da se rekonstruišu i asfaltiraju skoro sve ulice u centru Ugljevika, kao i ostali putevi, navedeno je u saopštenju.

Šobot: Podrška SNSD-a jedan od razloga zašto sam odlučio da budem kandidat

Šobot: Podrška SNSD-a jedan od razloga zašto sam odlučio da budem kandidat

Podsjetili su da je Skupština opština donijela odluke koje se odnose na izgradnju mosta na rijeci Janji, kružne raskrsnice, spomen-kompleksa Filipa Višnjića, vodovoda, dogradnju dječijeg vrtića, rekonstrukciju Doma zdravlja, dječijeg igrališta, te postojeće i izgradnju nove toplovodne mreže.

"Nijedan od tih projekata izvršna vlast Ugljevika na čelu sa načelnikom nije realizovala", naveli su iz Opštinskog odbora.

Podsjećaju i da je zahvaljujući amandmanu njihovog Kluba iz opštinske kase treba da budu izdvojena sredstva za nabavku udžbenika za učenike od petog do devetog razreda osnovnih škola, zatim za subvencije troškova prevoza osnovaca i srednjoškolaca, te troškova boravka djece u vrtićima.

Međutim, kako su ukazali, odluka je samo djelimično ispoštovana.

"Zbog toga je Opštinski odbor SNSD Ugljevik donio odluku da ne želi da bude dio takve većine", istaknuto je u saopštenju.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: