Соколац

Скуп подршке Башевићу

  • Извор: АТВ
  • 29.08.2024. 19:36

Монтирани политички процес - тако је сумњичење Страхиње Башовића за наводну злоупотребу положаја данас описало неколико стотина радника ШГ Романија. Окупили су се да дају безрезервну подршку директору ШГ. Јасна порука отишла је и Тужилаштву - Почните да радите свој посао непристрасно и без политизације.

"Ми као радници смо сви задовољни нашим директором, наша фирма је као што и знате прва у Републици Српској по пословању, по резултатима, по исплаћивању плата, свега, вјерујте да је нама свима тешко што је он тренутно у овој ситуацији, али надам се да ће то брзо и ускоро да се ријеши", каже Биљана Пајић, радник ШГ Романија.

"Желим Страхињи сваку част и он је заиста достојанствен. Позивам и Тужилаштво и Републику Српску и Федерацију да ово не чине јер је ово појединац напарваио, Страхиња је чист ко икона и ово тврдим у своје име а и свих грађана овдје", каже Ненад Вуковић, радник ШГ "Романија" Соколац.

Нико не може да нам одузме право да јавно кажемо оно у шта смо убијеђени и у шта сумњамо - јасни су радници ШГ . А сумњиво је, поручују штошта. Од темпирања спровођена истраге, до тога ко је и како хапшење Башевића најавио.  Подршка директору ШГ Романија  стиже данас и из соколачке скупштинске већине. То је, кажу, човјек који је на мјесту директора стабилизовао пословање газдинства.

"Излаз је у овим људима који су се овдје окупили да  искажу подршку свом директору који им је предузеће довео у стабилност који сад осјећују неку несигурност поводом свих ових догађаја који су се дешавали у протеклом периоду, не само само хапшење, него и оно што је претходило хапшењу које је довело до ове ситуације неповјерења ових људи у институције", каже предсједник Клуба одборника СНСД-а у Скупштини општине Соколац Ђорђе Радић

Хапшење Башевића, тачно у дан, најављивао је начелник општине Соколац. Откуд Миловану Бјелици те информације, питају се и данас радници ШГ Романија, и одборници скупштинске већине. За то вријеме, Милован Бјелица  - оно што би требало да ради- не ради. На нашу адресу стижу поруке грађана Сокоца, корисника новчане помоћи из буџета општине којима се дугује новац, па једва крпе крај с крајем. 

Скуп подршке Башевићу, радници сумњају да је ријеч о монтираном процесу

Скуп подршке Башевићу, радници сумњају да је ријеч о монтираном процесу


Пратите нас и путем Вибера