Sokolac

Skup podrške Baševiću

  • Izvor: ATV
  • 29.08.2024. 19:36

Montirani politički proces - tako je sumnjičenje Strahinje Bašovića za navodnu zloupotrebu položaja danas opisalo nekoliko stotina radnika ŠG Romanija. Okupili su se da daju bezrezervnu podršku direktoru ŠG. Jasna poruka otišla je i Tužilaštvu - Počnite da radite svoj posao nepristrasno i bez politizacije.

"Mi kao radnici smo svi zadovoljni našim direktorom, naša firma je kao što i znate prva u Republici Srpskoj po poslovanju, po rezultatima, po isplaćivanju plata, svega, vjerujte da je nama svima teško što je on trenutno u ovoj situaciji, ali nadam se da će to brzo i uskoro da se riješi", kaže Biljana Pajić, radnik ŠG Romanija.

"Želim Strahinji svaku čast i on je zaista dostojanstven. Pozivam i Tužilaštvo i Republiku Srpsku i Federaciju da ovo ne čine jer je ovo pojedinac naparvaio, Strahinja je čist ko ikona i ovo tvrdim u svoje ime a i svih građana ovdje", kaže Nenad Vuković, radnik ŠG "Romanija" Sokolac.

Niko ne može da nam oduzme pravo da javno kažemo ono u šta smo ubijeđeni i u šta sumnjamo - jasni su radnici ŠG . A sumnjivo je, poručuju štošta. Od tempiranja sprovođena istrage, do toga ko je i kako hapšenje Baševića najavio.  Podrška direktoru ŠG Romanija  stiže danas i iz sokolačke skupštinske većine. To je, kažu, čovjek koji je na mjestu direktora stabilizovao poslovanje gazdinstva.

"Izlaz je u ovim ljudima koji su se ovdje okupili da  iskažu podršku svom direktoru koji im je preduzeće doveo u stabilnost koji sad osjećuju neku nesigurnost povodom svih ovih događaja koji su se dešavali u proteklom periodu, ne samo samo hapšenje, nego i ono što je prethodilo hapšenju koje je dovelo do ove situacije nepovjerenja ovih ljudi u institucije", kaže predsjednik Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Sokolac Đorđe Radić

Hapšenje Baševića, tačno u dan, najavljivao je načelnik opštine Sokolac. Otkud Milovanu Bjelici te informacije, pitaju se i danas radnici ŠG Romanija, i odbornici skupštinske većine. Za to vrijeme, Milovan Bjelica  - ono što bi trebalo da radi- ne radi. Na našu adresu stižu poruke građana Sokoca, korisnika novčane pomoći iz budžeta opštine kojima se duguje novac, pa jedva krpe kraj s krajem. 

Skup podrške Baševiću, radnici sumnjaju da je riječ o montiranom procesu

Skup podrške Baševiću, radnici sumnjaju da je riječ o montiranom procesu


Pratite nas i putem Vibera