И Дан општине

Шековићи обиљежили крсну славу

  • Извор: АТВ
  • 28.08.2024. 19:26

Обиљежавање Успења Пресвете Богородице – крсне славе и Дана општине, започело је служењем литургије у цркви Покрова Пресвете Богородице, након чега је начелник општине преломио крсни хљеб. Била је ово прилика да се и сумира све оно до сада урађено.

Најплодоноснија је ово година са бројним реализованим капиталним и другим пројектима у које је инвестирано преко 2 милиона КМ, каже Миладин Лазић.  

"Прије свега то је пројекат који смо средином године преко јединице за координацију пројеката у пољопривреди реализовали и подијелили 51 пластеник. Укупна вриједност тог пројекта је 160.000 КМ. Затим, имамо реализацију 350.000 КМ капиталног пројекта регионалног пута Шековићи – Каштиљ и имамо преко 10 километара локалних путева који су до сад урађени или треба да се раде", каже Миладин Лазић, начелник општине Шековићи.

У општину Шековићи стигла је и делегација из Александровца у Србији, а сарадња ове двије општине траје 24 године. Побратимску општину, сваке године посјете на дан њихове крсне славе. 

„Наши КУД-ови су такође побратимљени, највише је то културног садржаја. Имамо и ајде да кажем, размјену информација, како саме општине функционишу, какве су културе, тако да је сарадња феноменална. Гледамо да ступимо у сарадњу и у економском дијелу, да повежемо нашу и њихову привреду", каже Немања Прибаковић, замјеник предсједника општине Александровац из Србије.

Значајан је ово дан и за грађане Шековића. 

"У духу православља, данас смо ишли сви у цркву на службу, као и свих осталих дана, али данас је посебан дан.“

Велики је дан уопште за Шековиће, за околину, за села, за дјецу, за људе, за жене, за све, а посебно за мајке које воле своју породицу, своју дјецу", кажу грађани.

Да боље услове живота имају сви они који живе у Шековићима, њихова општина реализоваће бројне пројекте и у наредном периоду као што су почетак реализације водовода у мјесној заједници Папраћа и изградња спомен обиљежја погинулим борцима у Тишчи. Сви пројекти реализују се у сарадњи са Републичким властима и кабинетом предсједника Српске који је обезбиједио значајан дио средстава за развој ове општине. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 23:50 Ноћни програм

    Ноћни програм