I Dan opštine

Šekovići obilježili krsnu slavu

  • Izvor: ATV
  • 28.08.2024. 19:26

Obilježavanje Uspenja Presvete Bogorodice – krsne slave i Dana opštine, započelo je služenjem liturgije u crkvi Pokrova Presvete Bogorodice, nakon čega je načelnik opštine prelomio krsni hljeb. Bila je ovo prilika da se i sumira sve ono do sada urađeno.

Najplodonosnija je ovo godina sa brojnim realizovanim kapitalnim i drugim projektima u koje je investirano preko 2 miliona KM, kaže Miladin Lazić.  

"Prije svega to je projekat koji smo sredinom godine preko jedinice za koordinaciju projekata u poljoprivredi realizovali i podijelili 51 plastenik. Ukupna vrijednost tog projekta je 160.000 KM. Zatim, imamo realizaciju 350.000 KM kapitalnog projekta regionalnog puta Šekovići – Kaštilj i imamo preko 10 kilometara lokalnih puteva koji su do sad urađeni ili treba da se rade", kaže Miladin Lazić, načelnik opštine Šekovići.

U opštinu Šekovići stigla je i delegacija iz Aleksandrovca u Srbiji, a saradnja ove dvije opštine traje 24 godine. Pobratimsku opštinu, svake godine posjete na dan njihove krsne slave. 

„Naši KUD-ovi su takođe pobratimljeni, najviše je to kulturnog sadržaja. Imamo i ajde da kažem, razmjenu informacija, kako same opštine funkcionišu, kakve su kulture, tako da je saradnja fenomenalna. Gledamo da stupimo u saradnju i u ekonomskom dijelu, da povežemo našu i njihovu privredu", kaže Nemanja Pribaković, zamjenik predsjednika opštine Aleksandrovac iz Srbije.

Značajan je ovo dan i za građane Šekovića. 

"U duhu pravoslavlja, danas smo išli svi u crkvu na službu, kao i svih ostalih dana, ali danas je poseban dan.“

Veliki je dan uopšte za Šekoviće, za okolinu, za sela, za djecu, za ljude, za žene, za sve, a posebno za majke koje vole svoju porodicu, svoju djecu", kažu građani.

Da bolje uslove života imaju svi oni koji žive u Šekovićima, njihova opština realizovaće brojne projekte i u narednom periodu kao što su početak realizacije vodovoda u mjesnoj zajednici Papraća i izgradnja spomen obilježja poginulim borcima u Tišči. Svi projekti realizuju se u saradnji sa Republičkim vlastima i kabinetom predsjednika Srpske koji je obezbijedio značajan dio sredstava za razvoj ove opštine. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: