16. мај

Приједор обиљежио Дан града: "Три народа с националним мањинама сви заједно дишемо“

  • Извор: АТВ
  • 16.05.2024. 19:15

На Свечаној академији у Приједору поводом 16. маја - Дана града награђени су појединци и институције који су својим залагањем утицали на развој и промовисање града.

За најбољих пет студената уручена је награда у износу по 5.000КМ.

"Значи да неко види ваш труд и рад током ових година. Тај труд и рад није нимало лак и када то види ваш град да неко то признаје и поштује то је велика награда и признање“, каже студент Медицинског факултета у Београду Андреа Вучковић.

"Драго нам је што су људи препознали наш труд у протеклих десет година бављења културом, кроз разне аспекте. Посебно ми је драго што се ова награда поклопила са изласком монографије 'У борби рођене', каже музејски савјетник "Музеја Козаре“ Приједор Ведрана Адамовић.

Повеља почасног грађанина Приједора додијељена је пјеснику, историчару и филмском режисеру Сими Брдару.  Плакета града отишла је у предузеће "Боснамонтажа“. 

"Нама то значи много. Имамо и републичких признања, али ово локално посебно драго, а сматрам да су га радници, управа и директор зарадили“, каже предсједник Управног одбора "Боснамонтажа“ Душан Берић.

Са обиљежавања је поручено и да је резимирано све оно што је урађено за претходних годину дана и да је Приједор град који се континуирано развија и нуди много могућности за улагања.

"Оно на шта сам ја као градоначелник поносан јесте одлична комуникација са свим грађанима, три народа с националним мањинама сви заједно дишемо, радимо као једно и управо је то порука коју желимо да пошаљемо данас - да смо ми један народ и ако желимо да наш град буде по мјери свих нас управо тако треба да наставимо“, каже градоначелник Приједора Слободан Јавор.

Поводом Дана града положени су и вијенци на Централно спомен-обиљежје "За крст часни“ и на споменик Ослободиоцима Приједора у парку Пећани.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: 1992 (16+) (Р)

    ''Серија: 1992 (16+) (Р)

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм