16. maj

Prijedor obilježio Dan grada: "Tri naroda s nacionalnim manjinama svi zajedno dišemo“

  • Izvor: ATV
  • 16.05.2024. 19:15

Na Svečanoj akademiji u Prijedoru povodom 16. maja - Dana grada nagrađeni su pojedinci i institucije koji su svojim zalaganjem uticali na razvoj i promovisanje grada.

Za najboljih pet studenata uručena je nagrada u iznosu po 5.000KM.

"Znači da neko vidi vaš trud i rad tokom ovih godina. Taj trud i rad nije nimalo lak i kada to vidi vaš grad da neko to priznaje i poštuje to je velika nagrada i priznanje“, kaže student Medicinskog fakulteta u Beogradu Andrea Vučković.

"Drago nam je što su ljudi prepoznali naš trud u proteklih deset godina bavljenja kulturom, kroz razne aspekte. Posebno mi je drago što se ova nagrada poklopila sa izlaskom monografije 'U borbi rođene', kaže muzejski savjetnik "Muzeja Kozare“ Prijedor Vedrana Adamović.

Povelja počasnog građanina Prijedora dodijeljena je pjesniku, istoričaru i filmskom režiseru Simi Brdaru.  Plaketa grada otišla je u preduzeće "Bosnamontaža“. 

"Nama to znači mnogo. Imamo i republičkih priznanja, ali ovo lokalno posebno drago, a smatram da su ga radnici, uprava i direktor zaradili“, kaže predsjednik Upravnog odbora "Bosnamontaža“ Dušan Berić.

Sa obilježavanja je poručeno i da je rezimirano sve ono što je urađeno za prethodnih godinu dana i da je Prijedor grad koji se kontinuirano razvija i nudi mnogo mogućnosti za ulaganja.

"Ono na šta sam ja kao gradonačelnik ponosan jeste odlična komunikacija sa svim građanima, tri naroda s nacionalnim manjinama svi zajedno dišemo, radimo kao jedno i upravo je to poruka koju želimo da pošaljemo danas - da smo mi jedan narod i ako želimo da naš grad bude po mjeri svih nas upravo tako treba da nastavimo“, kaže gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor.

Povodom Dana grada položeni su i vijenci na Centralno spomen-obilježje "Za krst časni“ i na spomenik Oslobodiocima Prijedora u parku Pećani.

Pratite nas i putem Vibera