Духови

Приједор обиљежава славу Града

  • Извор: АТВ
  • 23.06.2024. 19:17

Полагањем вијенаца борцима страдалим у Одбрамбено-отаџбинском рату, литургијом и ломљењем славског колача град Приједор обиљежио је крсну славу – Духове. Поручено је да је ово велики дан за све православне вјернике.

"Јако је важно да се окупимо око цркве. Црква нам је увијек била ту кроз вијекове тако ће бити и у будућности. Ја могу да искористим прилику да свим нашим суграђанима, парохијанима, нашем граду, нашој цркви честитам славу и да сви наставимо стазама просперитета, напретка, развоја и да се наредних година окупљамо на истом мјесту", рекао је Слободан Јавор, градоначелник Приједора.

И ове године поводом обиљежавања крсне славе црквена општина Приједор расписала је конкурс за најљепши ликовни рад дјеце с потешкоћама у развоју. 

''Свим нашим вјерницима, грађанима желим срећну и богом благословену славу да да Господ Бог и велики данашњи дан и наш празник да се дуго година окупљамо код нашега светога храма'', рекао је Драган Хрваћанин, протонамјесник.

Из Приједора је послата порука да је обиљежавање крсне славе нешто што је одлика великих кућа и домаћина , оних који поштују традицију и обичаје својих предака. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: