У Храму Христа Спаситеља

Литургијом почело обиљежавање Спасовдана у Бањалуци

  • Извор: СРНА
  • 13.06.2024. 10:00

Служењем Свете архијерејске литургије у Храму Христа Спаситеља у Бањалуци данас је почело обиљежавање славе града - Спасовдана, као и славе овог храма.

Свету архијерејску литургију служи Његово високопреосвештенство митрополит бањалучки Јефрем са свештенством, а литургији присуствује руководство града Бањалука, те бројни грађани.

Након литургије биће освештани славско жито и колач, а по завршетку славског обреда услиједиће свечана литија око Саборног храма.

Обустава саобраћаја у центру Бањалуке због обиљежавања Спасовдана

Обустава саобраћаја у центру Бањалуке због обиљежавања Спасовдана

Град Бањалука као и сваке године у духу традиције обиљежава славу, а тако је и ове године, јер је припремљен богат културно-умјетнички програм, тако ће у порти Храма Христа Спаситеља увече бити одржана ревија "Умјетност плавих нити" у организацији Удружења жена "Дуга".

У такозваном паркићу за грађане ће бити приређен и посебан програм под називом "Спасовданско вече – слава кроз традицију".

Имајући у виду да је слава вјековна традиција српског народа, а да су Бањалучани надалеко познати као добри домаћини, током вечери ће бити проглашени и побједници у прављењу најбоље славске погаче и домаће ракије.

Источно Ново Сарајево обиљежава Спасовдан, положени вијенци на споменик

Источно Ново Сарајево обиљежава Спасовдан, положени вијенци на споменик "Слава српском борцу"

Обиљежавање Спасовдана биће настављено сутра на платоу испред Храма Христа Спаситеља, гдје се увече очекује и концерт Школе гусала "Сандић", док ће у случају кише, концерт бити одржан у Банском двору.

Славу града, која је уједно и слава Саборног храма Христа Спаситеља, обиљежиће заједно град Бањалука и Парохија бањалучка Српске православне цркве.

Пратите нас и путем Вибера