Duhovi

Prijedor obilježava slavu Grada

  • Izvor: ATV
  • 23.06.2024. 19:17

Polaganjem vijenaca borcima stradalim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, liturgijom i lomljenjem slavskog kolača grad Prijedor obilježio je krsnu slavu – Duhove. Poručeno je da je ovo veliki dan za sve pravoslavne vjernike.

"Jako je važno da se okupimo oko crkve. Crkva nam je uvijek bila tu kroz vijekove tako će biti i u budućnosti. Ja mogu da iskoristim priliku da svim našim sugrađanima, parohijanima, našem gradu, našoj crkvi čestitam slavu i da svi nastavimo stazama prosperiteta, napretka, razvoja i da se narednih godina okupljamo na istom mjestu", rekao je Slobodan Javor, gradonačelnik Prijedora.

I ove godine povodom obilježavanja krsne slave crkvena opština Prijedor raspisala je konkurs za najljepši likovni rad djece s poteškoćama u razvoju. 

''Svim našim vjernicima, građanima želim srećnu i bogom blagoslovenu slavu da da Gospod Bog i veliki današnji dan i naš praznik da se dugo godina okupljamo kod našega svetoga hrama'', rekao je Dragan Hrvaćanin, protonamjesnik.

Iz Prijedora je poslata poruka da je obilježavanje krsne slave nešto što je odlika velikih kuća i domaćina , onih koji poštuju tradiciju i običaje svojih predaka. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: