Станари

Пацијенти, али и запослени одушевљени модерним објектом Дома здравља "Србија"

  • Извор: АТВ
  • 02.09.2024. 19:10

Једни су дошли на љекарски преглед, а други само да виде нови објекат. На око 1.700 метара квадратних смјештена су четири тима породичне медицине, лабораторија, стоматологија, Служба хитне медицинске помоћи. Обрадовало је то све у Станарима.

"Бољи услови, љепша зграда, биће боље“, каже један мјештанин Станара.

"Нисам био овдје унутар, али свакако је добро. Веома смо захвални, поготово Србији, што је ово урадила једној малој општини“, додаје други.

"Значиће пуно, пуно ће значити и што каже близу нам је ту асфалта, ту су нам и апотеке, трговине. Боље него што је био на оном мјесту“, каже једна мјештанка.

А нова локација је у самом срцу Станара тик уз регионални пут.  Да у нове просторије што прије преселе помогли су сви здравствени радници. Носили су ствари, чистили, рибали. 

"Много је лакше него што је било раније. Били смо изоловани, били смо у рудном подручју које је пуно прашине. Било је теже и доћи до посла. Сада је све много боље“, каже главна сестра Дома здравља "Станари“ Наташа Гојић.

Биће још боље. Имамо много планова, поручује руководство Дома здравља. 

"Планирамо да активирамо овдје Центар за ментално здравље, педијатрија, гинекологија, ХЕС служба, значи све што припада примарном нивоу здравствене заштите. Имамо у плану да доводимо специјалисте да врше овдје прегледе“, каже в.д. директора Дома здравља "Станари“ Славен Јеринић.

Ова здравствена установа брине о око 8.000 пацијената са својих 59 здравствених радника. У изградњу новог објекта кренуло се прије двије године. Све је коштало три милиона и 700 хиљада марака. 

Пратите нас и путем Вибера