Stanari

Pacijenti, ali i zaposleni oduševljeni modernim objektom Doma zdravlja "Srbija"

  • Izvor: ATV
  • 02.09.2024. 19:10

Jedni su došli na ljekarski pregled, a drugi samo da vide novi objekat. Na oko 1.700 metara kvadratnih smještena su četiri tima porodične medicine, laboratorija, stomatologija, Služba hitne medicinske pomoći. Obradovalo je to sve u Stanarima.

"Bolji uslovi, ljepša zgrada, biće bolje“, kaže jedan mještanin Stanara.

"Nisam bio ovdje unutar, ali svakako je dobro. Veoma smo zahvalni, pogotovo Srbiji, što je ovo uradila jednoj maloj opštini“, dodaje drugi.

"Značiće puno, puno će značiti i što kaže blizu nam je tu asfalta, tu su nam i apoteke, trgovine. Bolje nego što je bio na onom mjestu“, kaže jedna mještanka.

A nova lokacija je u samom srcu Stanara tik uz regionalni put.  Da u nove prostorije što prije presele pomogli su svi zdravstveni radnici. Nosili su stvari, čistili, ribali. 

"Mnogo je lakše nego što je bilo ranije. Bili smo izolovani, bili smo u rudnom području koje je puno prašine. Bilo je teže i doći do posla. Sada je sve mnogo bolje“, kaže glavna sestra Doma zdravlja "Stanari“ Nataša Gojić.

Biće još bolje. Imamo mnogo planova, poručuje rukovodstvo Doma zdravlja. 

"Planiramo da aktiviramo ovdje Centar za mentalno zdravlje, pedijatrija, ginekologija, HЕS služba, znači sve što pripada primarnom nivou zdravstvene zaštite. Imamo u planu da dovodimo specijaliste da vrše ovdje preglede“, kaže v.d. direktora Doma zdravlja "Stanari“ Slaven Jerinić.

Ova zdravstvena ustanova brine o oko 8.000 pacijenata sa svojih 59 zdravstvenih radnika. U izgradnju novog objekta krenulo se prije dvije godine. Sve je koštalo tri miliona i 700 hiljada maraka. 

Pratite nas i putem Vibera