Саопштење

Неформална група "СТОП криминалу у Котор Варошу": ЦИК-у достављени докази о покушају урушавања изборног процеса

  • Извор: АТВ
  • 13.08.2024. 17:27

Неформална група "СТОП криминалу у Котор Варошу, огласила се саопштењем поводом одлуке ЦИК-а БиХ о именовању листе предсједника и замјеника предсједника бирачких одбора на подручју општине Котор Варош на наредним локалним изборима.

Листа, на којој су функционери и чланови страначких органа СДС-а, потпуно је компромитовала изборни процес у тој локалној заједници, наводе из поменуте групе.

Како кажу, након детаљне анализе и документовања, све доказе су  прослиједили Централној изборној комисији БиХ, али и бањалучком Окружном тужилаштву, јер су сви уз пријаву морали потписати и изјаву да нису чланови странке, да нису у страначким органима и да нису политички активни, а очито су се, како наводе, лажно представили, покушали обманути и преварити ЦИК БиХ, вјероватно са намјером да прекроје изборну вољу грађана.

Саопштење преносимо у цијелости:

- Одлука ЦИК-а БиХ о именовању листе предсједника и замјеника предсједника бирачких одбора на подручју општине Котор Варош на наредним локалним изборима, на којој су листом функционери и чланови страначких органа СДС-а, потпуно је компромитовала изборни процес у тој локалној заједници.

У периоду док ЦИК БиХ још увијек није био овјерио учешће СДС-а на локалним изборима, которварошки СДС је, пошто је остао без могућности да добије мјеста у бирачким одборима,  листом пријавио своје страначке функционере на јавни конкурс за именовање предсједника/замјеника предсједника бирачког одбора у основним изборним јединицама. 

Готово све пријаве чланова и функционера которварошког СДС-а ЦИК БиХ је прихватио, што је и у периоду прије званичног почетка кампање предстојећи изборни циклус у Котор Варошу потпуно компромитовало. 

Неформална група грађана ’’СТОП криминалу у Котор Варошу’’ доставља је ЦИК-у БиХ, али и осталим релевантним институцијама у земљи и међународним организацијама у БиХ и региону релевантне доказе, који доказују покушај урушавања изборног процеса у Котор Варошу и прекрајања воље грађана у режији СДС-а. 

На списку предсједника и замјеника предсједника бирачких одбора на подручју општине Котор Варош на наредним локалним изборима, који је објавио ЦИК БиХ на својој интернет страници налази се Славен Момић, члан Општинског одбора СДС Котор Варош и кандидат те странке за одборника у СО Котор Варош 2012. године на редном броју 19 - наводи се у саопштењу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.